Suomi tarvitsee kuitua

Maamme kehitys on kuidun varassa. Valokuitu tarjoaa ainoana vaihtoehtona riittävän kivijalan 5G:lle ja muille uusille palveluille vuosikymmeniksi eteenpäin. Siksi Suomi tarvitsee kuitua.

Kattava valokuituverkko on 5G:n elinehto

Seuraava suuri langattoman tiedonsiirron kehitysvaihe on 5G, jonka varaan on ladattu kovia odotuksia. Kodin langattomia verkkoja ja 4G-mobiiliverkkoa hyödynnetään jo nyt lukemattomilla eri laitteilla ja sovelluksilla. Edessä on silti tietoliikenteen räjähdysmäinen kasvu. Mitä enemmän laitteita langattoman verkon varaan tulee, sitä enemmän verkolta vaaditaan kapasiteettia ja myös toimintavarmuutta. Ratkaisu on 5G, mutta sen pohjaksi tarvitaan valokuitua.

Valokuidun rajaton kapasiteetti riittää vuosikymmeniksi eteenpäin. Valokuitu helpottaa arkista elämäämme, mutta se on myös ainoa vaihtoehto, joka voi tarjota riittävän tasalaatuisen ja nopean runkoverkon 5G:lle. Siksi Suomi tarvitsee kuitua.

Mihin mobiilimaailmassa tarvitaan kiinteää valokuitua?

Langattoman tiedonsiirron seuraava suuri kehitysvaihe on 5G. Toimiakseen se tarvitsee kuitenkin nopean ja luotettavan runkoverkon, joka yhdistää langattoman lähiverkon maailmanlaajuiseen dataverkkoon. Valokuidun lähes rajaton kapasiteetti riittää vuosikymmeniksi eteenpäin. Se on myös ainoa vaihtoehto, joka voi tarjota riittävän tasalaatuisen ja nopean runkoverkon 5G:lle.

Valon nopeudella kohti valoisaa tulevaisuutta

Finnet-liitto ry:n ”Suomi tarvitsee kuitua” -hankkeen tarkoituksena on kasvattaa tietoisuutta siitä kuinka valokuituverkko vaikuttaa Suomen tulevaisuuteen sekä teknologian kehitykseen ja ennen kaikkea varmistaa, että nopeat yhteydet ovat saatavilla myös kasvukeskusten ulkopuolella.

Lue lisää www.suomitarvitseekuitua.fi