VSP teki vahvan tuloksen myös koronan keskellä

VSP teki vahvan tuloksen myös koronan keskellä

Vakka-Suomen Puhelin Oy:n liikevaihto kohosi viime vuonna 21,2 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 20,6 miljoonaa euroa. Koronapandemiasta huolimatta myös yhtiön tulos oli hyvä. Liikevoittoa kertyi 2,2 miljoonaa euroa eli 10,6 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön taseen loppusumma oli tilikauden lopussa 28,9 miljoonaa euroa ja yhtiö työllisti vuoden aikana keskimäärin 396 työntekijää Porissa, Raumalla, Salossa, Turussa ja Uudessakaupungissa. Henkilöstön määrä on kasvanut edelleen kuluvalla tilikaudella.

Yhtiö teki viime vuonna investointeja jälleen lähes 3 miljoonalla eurolla ja ne rahoitettiin aiempien vuosien tapaan tulorahoituksella. Yhtiön omavaraisuusaste säilyi investoinneista huolimatta korkeana ollen 85,2 prosenttia. Kannattava kasvu on tuottanut tasaisesti arvoa myös yhtiön omistajille. Yhtiö on jakanut osinkoja vuodesta 2002 alkaen yhteensä yli 8 miljoonaa euroa. Vuodelta 2020 yhtiö jakaa osinkoa jälleen yli 425 000 euroa.

Vuonna 1896 perustettu VSP tunnetaan monipuolisena ICT-alan palveluyhtiönä, joka tarjoaa yrityksille ulkoistettua asiakaspalvelua sekä IT- ja tietoliikennepalveluja. Yhtiö palvelee monen eri toimialan yrityksiä, ja monet asiakkaista lukeutuvat oman alansa tunnetuimpiin brändeihin Suomessa. Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla yhtiö tarjoaa valokuituliittymiä ja TV-palveluja kuluttajille.

Suomen johtavia ulkoistetun asiakaspalvelun tuottajia

 Yhtiö on noussut pitkäjänteisellä työllä Suomen johtavien palveluntarjoajien joukkoon ulkoistetun asiakaspalveluliiketoiminnan markkinassa. Panostukset laadun kehitystyössä ovat lisänneet yhtiön kilpailukykyä ja tuottaneet tulosta muun muassa julkisissa kilpailutuksissa. Liiketoiminta työllistää jo 350 ammattilaista Salossa, Turussa ja Uudessakaupungissa.

– Markkina tarjoaa edelleen mahdollisuuksia orgaaniseen kasvuun. Vakavaraisuutemme ansiosta meillä on kyvykkyyttä vastata kasvaviin odotuksiin arvoa tuottavana asiakaspalvelukumppanina niin teknologian kuin osaamisen kehittämisenkin saralla, sanoo toimitusjohtaja Matti Nurmi.

Kokonaisvaltainen IT-kumppani

VSP:llä on IT-palvelujen tuottamisesta 25 vuoden kokemus ja se työllistää yli 30 asiantuntijaa. Yhtiölle on myönnetty useita pilvipalvelujen, tietoturvan, ohjelmistojen ja laitehallinnan sertifiointeja. Liiketoiminnan kasvua on viime vuosina tuettu myös yritysjärjestelyillä. Viime vuonna yhtiö laajensi toimintaansa Satakunnan alueella ostamalla Digia Finlandilta Rauman alueen IT-lähitukitoiminnan. Aiemmin yhtiö on ostanut Raumalla toimineen ATK-Antin sekä porilaisen SataComin.

– Liiketoiminnan päämääränä on vauhdittaa asiakkaiden ydinliiketoiminnan kasvua ja lisätä työn tuottavuutta. Strateginen tavoitteemme on olla merkittävä IT-alan toimija Länsi-Suomen alueella jo lähivuosina.

Valokuituliittymien myyntialue kasvaa 

VSP on investoinut miljoonia euroja valokuituverkon rakentamiseen Vakka-Suomessa ja lähivuosina verkkoalue laajenee Varsinais-Suomessa sekä Satakunnassa. Koronapandemian aikana lisääntynyt etätyö ja netin viihdekäyttö ovat kasvattaneet tehokkaiden yhteyksien kysyntää selvästi. Yhtiö osti keväällä 2021 Eurajoen Puhelin Osk:n liiketoiminnan ja kaupan täytäntöönpano on hyvässä vauhdissa.

– Uskomme vahvasti valokuitupohjaisten palvelujen tulevaisuuteen ja jatkamme aktiivista verkko- ja myyntialueen laajentamista.

 

Lisätietoa antaa: toimitusjohtaja Matti Nurmi, puh. 040 771 2996, matti.nurmi@vsp.fi