VSP rakentaa valokuituverkon Noormarkkuun

Yhtiön investoinnit uusille alueille jatkuvat

VSP rakentaa valokuituverkon tänä vuonna Noormarkkuun

Vakka-Suomen Puhelin on investoinut jo lähes 10 miljoonaa euroa valokuituverkon rakentamiseen. Yhtiö on lisännyt tehokkaiden yhteyksien saatavuutta viime vuosina perinteisen toimialueensa lisäksi useilla uusilla alueilla. Tuore investointipäätös tuo VSP:n toimittamat valokuituyhteydet yritysten ja kuluttajien saataville tänä vuonna Noormarkussa.

Koronaviruspandemia ja netin viihdekäyttö lisänneet tehokkaiden yhteyksien kysyntää

Monet kunnat ja niissä toimivat yritykset ovat viime vuosina olleet aktiivisesti liikkeellä, jotta alueelle saadaan tehokkaat yhteydet alueen elinvoimaisuuden ja vetovoiman turvaamiseksi. Erityisesti viime vuonna myös kuluttajien yhteydenotot lisääntyivät.

– Koronaviruspandemian myötä Suomessa otettiin todellinen etätyöloikka, mikä on lisännyt tehokkaiden nettiyhteyksien kysyntää selvästi. Verkkopelaaminen kasvaa edelleen tasaisesti ja uusien täysteräväpiirtotelevisioiden myötä netin viihdekäyttö on lisääntynyt suorastaan räjähdysmäisesti, taustoittaa liiketoimintajohtaja Pasi Vyyryläinen Vakka-Suomen Puhelimesta.

Palvelut vaativat kapasiteettia ja valokuidulla kapasiteetti on käytännössä rajaton.

– Mobiiliyhteyksiin verrattuna valokuidun suurin etu on luotettavuus, sillä yhteyden tehokkuus ei riipu muista käyttäjistä, maston sijainnista tai säästä ja nopeus on aina vähintään se, mitä luvataan.

Valokuitu on myös tulevaisuuteen sijoittamista

Porissa ohjelmistosuunnittelijana työskentelevä Joni Rautiainen tilasi valokuituliittymän kotiinsa Noormarkkuun ensimmäisten joukossa. Monien etujen lisäksi hän arvostaa sitä, että nopean valokuituyhteyden tuo alueelle kotimainen yritys.

– Olen tehnyt vallitsevan tilanteen vuoksi etätyötä nyt vuoden ja ammattini jo sinällään vaatii internet-yhteyden. Nykyisellä 4G-yhteydellä joudun jatkuvasti vetoamaan huonoihin verkkoyhteyksiin, kun etäpalavereissa kuvien tai työpöydän näkymän jakaminen pätkii. Valokuidulla asia tulee korjaantumaan. Mobiiliyhteyksillä on varsinkin ilta-aikaan ollut välillä tuskaista toistaa suoratoistopalveluista tv-ohjelmia tai elokuvia, kun yhä useampi ihminen naapurustossa kuluttaa suoratoistopalveluista videoita saman 4G-maston kautta. Liikenne menee saman maston läpi ja maston lävitse kulkema liian suuri kuorma hidastaa verkkoyhteyttä, Rautiainen sanoo.

Rautiainen näkee valokuidun myös tulevaisuuteen sijoittamisena.

– Kun valokuitu saadaan Noormarkkuun, uskon, että varsinkin tulevia sukupolvia ajatellen alue muuttuu houkuttelevammaksi asuinalueeksi asunnon oston kannalta. Myös yhä useammalla yrityksellä on mahdollisuudet menestyä Noormarkussa parempien yhteyksien avulla, sillä se mahdollistaa palvelut myös muualla asuvalle asiakaskunnalle esim. verkkokauppojen avulla ja olemalla tavoitettavissa yhä helpommin ja nopeammin.


Lisätiedot
Vakka-Suomen Puhelin Oy / liiketoimintajohtaja Pasi Vyyryläinen, puh. 0400 388 882, pasi.vyyrylainen@vsp.fi