VSP on ostanut Eurajoen Puhelin Osk:n liiketoiminnan

VSP on ostanut Eurajoen Puhelin Osk:n liiketoiminnan


Vakka-Suomen Puhelin Oy jatkaa kasvustrategiansa mukaista toiminnan ja palvelujen laajentamista Satakunnan alueella. Tuoreella liiketoimintakaupalla VSP:lle siirtyy osuuskunta Eurajoen Puhelimen koko liiketoiminta henkilöstöineen. Liiketoimintakaupan täytäntöönpano edellyttää huhtikuun lopulla kokoontuvan Eurajoen Puhelimen osuuskuntakokouksen hyväksyntää.
Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

 Eurajoen Puhelimen liikevaihto on reilut 0,7 miljoonaa euroa ja se työllistää kahdeksan henkilöä.

VSP vahvistaa liiketoimintakaupalla asemiaan valokuituyhteyksien paikallisena palveluntarjoajana Satakunnan alueella. VSP:n toimitusjohtaja Matti Nurmi näkee yritysjärjestelyn tärkeänä paikallisten palvelujen turvaamisessa teletoimialan rajussa muutoksessa.

– Tavoittelemme kasvavaa markkina-asemaa kuluttajasegmentissä valokuituliittymien myynnissä. Rakennamme tänä vuonna valokuituverkkoa mm. Noormarkkuun ja liiketoimintakaupan myötä tulemme jatkamaan valokuituverkon laajentamista myös Eurajoella ja lähialueilla.

Eurajoen Puhelimen henkilöstö siirtyy liiketoimintakaupan myötä VSP:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Palvelut asiakkaille säilyvät ennallaan, mutta tarjonta tulee monipuolistumaan.

– Jatkamme Eurajoen Puhelimen tekemää hyvää työtä ja tarjoamme jatkossakin laadukkaita palveluja tuttujen, paikallisten osaajien voimin, mutta leveämmin hartioin.

Eurajoen Puhelimen toimitusjohtaja Henri Nieminen kokee osapuolien yhteisen arvopohjan tärkeäksi alustaksi alkavalle yhteiselle matkalle niin henkilöstön kuin asiakkaidenkin näkökulmasta.

– VSP on täysin kotimainen ja juuriltaan paikallinen yhtiö, joka on määrätietoisella työllä onnistunut luomaan huomattavaa valtakunnallista kasvua vakavaraisuutensa säilyttäen ja paikallista palvelua aidosti kunnioittaen.

Nieminen kokee Eurajoen Puhelimen liiketoiminnan istuvan erinomaisesti VSP:n pitkän tähtäimen strategiaan.

– Liiketoimintakauppa avaa VSP:lle kasvupotentiaalia erityisesti valokuitupohjaisten palvelujen sekä TV-palvelujen tarjontaan kuluttajasegmentissä tällä alueella. Yrityssegmentille voimme jatkossa tarjota VSP:n erittäin kattavia IT-palveluja tietoliikenneyhteyksien lisäksi.

Nieminen siirtyy liiketoimintakaupan myötä VSP:n johtoryhmän jäseneksi liiketoimintajohtajan roolissa.

– Liiketoimintakauppa tuottaa hallinnollisia synergiahyötyjä ja avaa uusia mahdollisuuksia VSP:n kaikilla liiketoiminta-alueilla. Uskon, että VSP:n tahtotila ostetun liiketoiminnan aktiiviseen kehittämiseen ja kasvattamiseen sekä yhtiön hyvä investointikyky edistävät osaltaan koko alueen vetovoimaa pitkälle tulevaisuuteen.

Lisätiedot

Vakka-Suomen Puhelin Oy, toimitusjohtaja Matti Nurmi, puh. 040 771 2996, matti.nurmi@vsp.fi

Eurajoen Puhelin, toimitusjohtaja Henri Nieminen, puh. 044 2787 400, henri.nieminen@eurajoenpuhelin.fi

 VSP on yksi Suomen johtavista asiakaspalvelun tuottajista ja merkittävä yritysten IT-ratkaisujen ja tietoliikennepalvelujen toimittaja Länsi-Suomessa. Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla yhtiö tarjoaa valokuituyhteyksiä ja TV-palveluja kuluttajille. Yhtiön liikevaihto on yli 21 miljoonaa euroa ja se työllistää 400 työntekijää viidellä paikkakunnalla. www.vsp.fi