Valokuidun ostajan täytyy olla valppaana

Valokuidun ostajan täytyy olla jatkossakin valppaana 

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) kuluttaja-asiamies puuttui kahden valokuituyhtiön harhaanjohtavaan markkinointiin ja sopimusehtoihin.  

Finnet-ryhmän yhtiöille tämä on ollut erittäin tervetullut uutinen. Vakaa ja luotettava verkkoyhteys on useimmille kotitalouksille erittäin hyödyllinen hankinta. Toisaalta valokuidun hankkiminen kotitalouteen vaatii harkintaa ja perehtymistä.  

Kun kotitalous päättää hankkia valokuidun, se sitoutuu pysyvästi kuituyhteyden toimittavaan yhtiöön. Valokuituliittymän ja koko verkon osalta asiakas on suoraan tai välillisesti yhteyden toimittaneen yhtiön asiakas jopa kymmeniä vuosia, vain valokuidun päällä toimivan laajakaistaoperaattorin voi kilpailuttaa. 

Tämän vuoksi valokuituyhteyden toimittajalla on väliä. Jos tilaat kuituyhteyden harhaanjohtavan markkinoinnin perusteella, olet pitkään loukussa asiattomasti toimineen yrityksen kanssa. Tämän vuoksi KKV:n puuttuminen oli valtavan tärkeää valokuitua hankkiville kotitalouksille ja vastuullisesti jo ennestään toimineille alan yrityksille. 

Finnet-liiton jäsenyhtiöillä on jopa yli sadan vuoden historia. Me osaamme ja haluamme kertoa erittäin tarkkaan valokuituyhteyden hyödyt ja kustannukset. KKV:n antama ohjeistus valokuituyhteyksien markkinointiin on vain minimitaso. Se alittaa selvästi oman sisäisen ohjeistuksemme. 

Jarmo Matilainen
toimitusjohtaja
Finnet-liitto ry