Valokuidulla vauhtia siuntiolaisten yhteyksiin

Valokuidulla vauhtia siuntiolaisten yhteyksiin

Kunta myi keskustontin Karjaan Puhelimelle

Siuntion kunta ja Karjaan Puhelin ovat tehneet kaupat pienestä tontista, johon jo tänä syksynä rakennetaan teleyhtiön uudet datakeskustilat. Myös runkoverkon laajentamista on tarkoitus jatkaa hetimmiten, jotta ensi keväänä päästään tositoimiin tilaajaverkon parissa.

Karkean arvion mukaan kuituyhteyksien rakentaminen Siuntion taajama- ja haja-asutusalueille vaatii noin 10 milj. € investoinnin. Karjaan Puhelin on valmis tähän satsaukseen edellyttäen, että riittävän moni kuntalainen sekä keskustassa että haja-asutusalueilla on valmis kuituliittymän tilaamaan.

Yhtiön tekninen johtaja Patrik Gustafsson perustelee investointeja kuntalaisten selkeillä tarpeilla sekä nopean verkon saatavuuden huonolla tasolla Siuntiossa. Tänä päivänä hyväksi perusnetiksi luokitellun 100 megan kiinteän yhteyden saatavuus on kunnassa vain muutaman prosentin luokkaa.

Karjaan Puhelin on jo reilun kymmenen vuoden ajan rakentanut FTTH- eli kuitu-kotiin-verkkoa Raaseporissa, Hangossa sekä Inkoossa. Nyt myös siuntiolaisille tarjoutuu mahdollisuus liittää kotinsa edullisesti aitoon kuituverkkoon, jossa hurjan kapasiteetin omaava kuitukaapeli tuodaan perille kiinteistöön saakka. Viimeisiäkään metrejä ei toteuteta vanhoilla kupariverkoilla eikä myöskään mobiilisti, jolloin asiakas voi olla varma, että yhteys on nopea ja vakaa. Palveluita liittymän kautta voi tilata avoimesti kaikilta toimittajilta maailmanlaajuisesti. Karjaan Puhelin tarjoaa tällä hetkellä laajakaistat aina 1000 Mbit/s nopeuteen saakka sekä laajat kaapeli-tv-palvelut. Kuntalainen voi täten korvata kuidulla myös tulevan antenniverkon T2-siirtymän vaatimat antenni- ja laiteinvestoinnit.

Ensimmäiset myyntialueet Siuntion keskustassa on jo määritelty tähän mennessä tehtyjen kiinnostusilmoitusten perusteella. Aleksis Kiven tien seudun ja Palonummen asukkaat voivat jo nyt tilata liittymänsä ja toimitukset luvataan ensi kesäksi, viimeistään syksyksi, kunhan tilausmäärä on riittävä. Muiden alueiden asukkaiden on tärkeää ilmoittaa kiinnostuksestaan, sillä verkko laajenee juurikin tämän perusteella. Asuntoyhtiöiden liittymät toimitetaan tilausten perusteella. Tarjouksia onkin jo kyselty muutamista yhtiöistä.

Liittymämyyntiin Karjaan Puhelin etsii parhaillaan paikallista edustajaa. ”Provisiomyyjäksemme sopii alasta kiinnostunut reipas tyyppi, joka kaipaa joustavasti lisätöitä nykyisen palkkatyönsä tai yrittäjyyden oheen”, kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Jonna Kankaanpää.

Kuvassa: Patrik Gustafsson ja Ilmari Viljanen

 

Lisätiedot:

Patrik Gustafsson, tekninen johtaja, Karjaan Puhelin Oy
044 744 0438, patrik.gustafsson@ktab.fi

Jonna Kankaanpää, myynti- ja markkinointipäällikkö, Karjaan Puhelin Oy
044 744 4690, jonna.kankaanpaa@ktab.fi

Ilmari Viljanen, rakennuttajapäällikkö, Siuntion kunta
044 386 1180, ilmari.viljanen@siuntio.fi