Satakuntaliitto ulkoistaa ICT-palvelunsa VSP:lle

Satakuntaliitto ulkoistaa ICT-palvelunsa VSP:lle

Satakuntaliitto ja Vakka-Suomen Puhelin Oy ovat solmineet sopimuksen liiton ICT-palvelujen ulkoistamisesta VSP:lle. Kokonaisulkoistus kattaa ICT-lähitukipalvelut, helpdeskin, verkko- ja kapasiteettipalvelut, ICT-palvelupäällikköpalvelut sekä työasemien ja laitteiden hankinta- ja tukipalvelut. VSP tuottaa Satakuntaliiton ICT-palvelut kesäkuun alusta alkaen.

Uudet tietotekniset ratkaisut ovat muuttaneet työtapoja Satakuntaliitossa merkittävästi ja ne ovat olleet välttämättömiä mm. etätyön sekä sähköisten kokousten ja tapaamisten järjestämiseksi.

– Digitaalisen ICT-ympäristön ylläpito ja kehittäminen sekä tietoturva vaativat entistä monipuolisempaa osaamista. Ulkoistamalla palvelut osaavalle kumppanille voimme keskittyä liiton omaan ydintehtävään ilman huolta omasta ICT-toimintaympäristöstä tai tarvittavan IT-osaamisen ylläpidosta, perustelee päätöstä hallintojohtaja Jukka Mäkilä Satakuntaliitosta.

VSP vahvistaa paikallista palvelua Satakunnassa

VSP:n IT-liiketoiminta työllistää yli 30 asiantuntijaa Porissa, Raumalla, Turussa ja Uudessakaupungissa. Yhtiöllä on 25 vuoden kokemus IT-palvelujen tuottamisesta ja sille on myönnetty useita pilvipalveluihin, tietoturvaan, ohjelmistoihin ja laitehallintaan liittyviä sertifiointeja.

VSP on viime vuosina laajentanut toimintaansa Satakunnan alueelle ja haluaa panostaa vahvasti paikalliseen palveluun. Yhtiö osti IT-liiketoimintaa harjoittaneen Rauman ATK-Antin vuonna 2017 ja samalla toimialalla toimineen SataComin vuonna 2019. Viime vuonna VSP osti Rauman alueen IT-lähitukitoiminnan Digia Finlandilta ja kuluvan toukokuun aikana VSP:lle siirtyy osuuskunta Eurajoen Puhelimen koko liiketoiminta henkilöstöineen.

– Paikallinen palvelu on sekä meille että asiakkaillemme tärkeä arvo, me olemme kasvollisia ja aidosti lähellä asiakasta. Satakuntaliitto oli Satacomin pitkäaikainen asiakkuus ja voimme tarjota heille aiempaa kattavammat ICT-palvelut edelleen paikallisesti, mutta leveämmin hartioin. Olemme todella iloisia siitä, että yhteistyö jatkuu ja kasvaa VSP:n kanssa, sanoo liiketoimintajohtaja Julle Rintala VSP:stä.

Palvelujen ulkoistaminen tapahtuu liikkeenluovutuksella ja sen myötä Satakuntaliiton oma IT-asiantuntija siirtyy VSP:n palvelukseen 1.6.2021 alkaen vanhana työntekijänä.

Lisätiedot
Vakka-Suomen Puhelin Oy, liiketoimintajohtaja Julle Rintala, puh. 044 745 0550, julle.rintala@vsp.fi
Satakuntaliitto, hallintojohtaja Jukka Mäkilä, puh. 044 092 8000, jukka.makila@satakunta.fi

 

Satakuntaliiton tehtävänä on edistää Satakunnan ja sen asukkaiden hyvinvointia. Yli 30 asiantuntijaa työllistävä Satakuntaliitto on alueen kehittäjä, strateginen suunnittelija, aluekehitystoimien yhteen sovittaja, maakuntakaavoittaja, edunvalvoja, hankerahoittaja ja markkinoija. www.satakuntaliitto.fi

VSP on yksi Suomen johtavista asiakaspalvelun tuottajista ja merkittävä yritysten IT-ratkaisujen ja tietoliikennepalvelujen toimittaja Länsi-Suomessa. Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla yhtiö tarjoaa valokuituyhteyksiä ja TV-palveluja kuluttajille. Yhtiön liikevaihto on yli 21 miljoonaa euroa ja se työllistää 400 työntekijää kuudella paikkakunnalla. www.vsp.fi