MPY tuo markkinoille 10G-internetyhteyden

ICT- ja tietoliikenneyritys MPY julkaisee uuden tuotteensa, 10G-internetyhteyden, perjantaina 19.8.2022. Tuotejulkistuksella MPY vastaa asiakkaidensa kasvaviin tiedonsiirtotarpeisiin.

Asiakkaamme ovat olleet enenevissä määrin kiinnostuneita yhä nopeammista nettiyhteyksistä, mikä näkyy esimerkiksi valokuitutilausten kasvuna viimeisen vuoden aikana. Tämän taustalla ovat muun muassa lisääntyneet etätyöt ja kotitalouksien nettiyhteydessä olevat laitteet, asiakkuusjohtaja Elisa Ketomaa selventää.

Uusi 10G-tuotteemme pystyy vastaamaan vaativiinkin datansiirtotarpeisiin tästä hetkestä pitkälle tulevaisuuteen, sillä yhteyden nopeus on koko Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen, hän jatkaa.

Jatkossa netin kapasiteetista puhutaan gigabiteissä

10G-liittymä on tällä hetkellä tarkoitettu erityisesti omakotitaloasujille, joilla on valokuituyhteys. Ketomaa korostaa, että vaikka uuden tuotteen nopeus – 10 gigabittiä, eli 10 000 megabittiä, sekunnissa – voi tuntua nyt hurjalta, on jatkossa entistä tavanomaisempaa puhua netin kapasiteetista juuri gigabiteissä, eikä megabiteissä.

Jo nyt asiakkaamme odottavat yhteydeltä esimerkiksi katkotonta nettipelaamista ja suoratoistoa sekä sujuvia etäkokouksia. Lähitulevaisuuden megatrendit, kuten metaversumi, vaativat yhteydeltä entistä enemmän. Valokuitu on ainoa tekniikka, joka mahdollistaa niihin vaadittavat nopeudet, hän summaa.

Tuotejulkistuksen yhteydessä MPY uudistaa nettiliittymävalikoimansa kokonaisuudessaan: Jatkossa yritys tarjoaa asiakkailleen neljää eri laajakaistan nopeusvaihtoehtoa, joista nopeimpia saa vain valokuituun.

Lisätietoja:
MPY:n asiakkuusjohtaja Elisa Ketomaa, elisa.ketomaa@mpy.fi, puh. 044 019 0289

MPY-konserni on suomalainen tietotekniikkapalveluihin ja tietoliikenteeseen erikoistunut asiantuntijayritys. Konsernin palveluksessa on 160 ICT-alan ammattilaista yhdeksällä paikkakunnalla Suomessa. MPY-konserniin kuuluvat emoyhtiö MPY Osuuskunta sekä liiketoimintayhtiöt MPY Telecom ja MPY Yrityspalvelut. Tutustu meihin osoitteessa www.mpy.fi