MPY osti SKVV verkkoinfran Joutsassa

MPY osti Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n verkkoinfran Joutsan taajama-alueella

ICT- ja tietoliikenneyritys MPY vahvistaa asemiaan Joutsassa. Sekä MPY että Keski-Suomen Valokuituverkot Oy (myöhemmin KSVV) ovat rakennuttaneet valokuitutekniikkaan perustuvaa viestintäverkkoa Joutsan taajama-alueella. 11.11.2022 allekirjoitetulla sopimuksella MPY hankki KSVV:n rakennuttaman ja omistaman viestintäverkon Joutsan taajama-alueella.

Kaupan myötä KSVV:n rakennuttaman verkon sekä MPY:n rakennuttaman verkon osan palveluiden toimittajaksi tulee MPY. KSVV:n Joutsan taajamassa sijaitsevien asiakkaiden yhteydet pyritään siirtämään MPY:lle vielä vuoden 2022 aikana ja ajankohdat sovitaan asiakaskohtaisesti. Tavoitteena on, että MPY kykenee tarjoamaan nopeat valokuituun perustuvat internetyhteydet koko Joutsan taajama-alueella kesällä 2023.

Valokuituverkko on alueen elinvoimaisuuden kannalta hyvin tärkeä, ja kaupan myötä MPY:n kuituverkon kattavuus laajenee merkittävästi Joutsan alueella. MPY:n omaa valokuituverkkoa on rakennettu Joutsan alueella jo aiemmin ja juuri solmitun kaupan myötä Joutsan alueen kuiduttamisaikataulu nopeutuu noin vuodella”, iloitsee MPY:n toimitusjohtaja Juha Häkämies.

Lue lisää MPY:n sivuilta »