LPOnetin valokuituverkko laajentuu Porvoossa

LPOnetin valokuituverkko laajentuu Porvoossa – uusia alueita valmistuu koko ajan

Itä-Uusmaalainen tietoliikenneyhtiö LPOnet on vuodesta 2008 rakentanut valokuituverkkoa Porvoossa ja tarjoaa tänä päivänä valokuituliittymiä jo tuhansiin Porvoolaisiin talouksiin. Valokuitua on rakennettu ja tarjolla laajasti jo useilla kymmenillä alueilla Porvoossa. ”Kymmenien jo rakennettujen alueiden lisäksi meillä on uusia alueita rakenteilla tai myynnissä puolen tusinaa ja verkon laajennuksia suunnitellaan toinen mokoma”, kertoo myyntijohtaja Mats Åminne LPOnetin panoksista Porvoossa.

LPOnet tekee Itä-Uudestamaasta parhaan digiajan alueen asua ja yrittää

LPOnetin juuret ovat Loviisassa, jossa osuuskunta on tuottanut tietoliikenneyhteyksiä jo vuodesta 1931. Porvoon tietoliikenneinfran kehityksen yhtiö aloitti 2008 ja on siitä lähtien investoinut merkittävästi valokuituyhteyksiin niin porvoolaisille kotitalouksille kuin yrityksille. Yhtiö tarjoaa valokuitupalveluita myös Lapinjärvellä ja Myrskylässä.

Jo yli 3000 porvoolaista taloutta ja yritystä ovat hankkineet LPOnetin valokuituliittymän ja koko Itä-Uudellamaalla liittymiä on jo lähes 6.000. ”Olemme valinneet missioksemme tehdä Itä-Uudestamaasta parhaan digiajan alueen asua ja yrittää”, LPOnetin toimitusjohtaja Gustaf Forsberg kuvaa yhtiötä. ”Ja valokuitu joka kodissa ja yrityksessä on edellytys tässä kilpailussa”, hän jatkaa.

Korona on osoittanut valokuidun ylivertaisuuden

Valokuidun tarve on selvästi noussut esiin koronan myötä lisääntyneen etätyön seurauksena. Suomalaisten siirtyessä massoina kotiin tekemään työtä ja käymään koulua valokuitu on osoittautunut ainoaksi riittäväksi kotien yhteysteknologiaksi. Muun muassa lisääntyneet videoneuvottelut ovat osoittaneet mobiiliverkkojen rajallisuuden kodin laajakaistaliittymänä, kun pätkivä, rakeinen kuva on estänyt videon päällä pitämisen. ”Valokuituliittymässä ei videon käyttö ole mikään ongelma”, Forsberg kuittaa.

Vuonna 1931 perustettu LPOnet on moderni asiakasomisteinen kuitu-, tietoliikenne- ja IT-palveluosuuskunta, joka itäuusmaalaisena yhtiönä panostaa vahvasti alueen valokuituverkkoihin, laajakaista-, Internet-, TV- ja IT-palveluihin sekä paikalliseen asiakaspalveluun. Yhtiö investoi merkittävästi valokuituverkon rakentamiseen itäisellä Uudellamaalla. Yhtiö palvelee asiakkaitaan paikallisesti asiakaspalvelupisteissään Loviisassa ja Porvoossa. Yhtiö on Finnet-liiton jäsen.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Gustaf Forsberg, puhelin (019) 505 8250, matkapuhelin 044 505 8250, s-posti gustaf.forsberg@lponet.fi