LPOnet siirtynyt kokonaan valokuituun

LPOnet siirtynyt kokonaan valokuituun

Vuodesta 1931 alkanut kuparijohdinpohjainen puhelinverkkotoiminta on LPOnetin osalta täysin ohi, kun viimeisetkin kupariverkossa toimineet ADSL-liittymät on suljettu syksyllä 2019 ja kaikki LPOnetin liittymät on siirretty valokuituverkkoon.

Määrätietoinen tavoite uudistua

LPOnet teki vuonna 2007 päätöksen uudistaa koko lankapuhelinverkkonsa valokuidulla. Kyse oli merkittävästä investoinnista alueen kilpailukykyyn ja yhtiö on sen jälkeen määrätietoisesti edistänyt valokuituverkon rakentamista ja palveluiden tarjontaa. Tavoitteena on ollut, että yhtiön koko verkkoinfra on valokuitua vuoteen 2020 mennessä. ”Tietääkseni olemme ensimmäinen perinteinen puhelinyhtiö maailmassa, joka on tehnyt tämän transformaation ja täysin luopunut vanhasta kupariverkosta ”, toteaa LPOnetin toimitusjohtaja Gustaf Forsberg.

Kotien ja yritysten laajakaistakäyttö edellyttää valokuituliittymiä

Valokuitu on ylivoimaisesti paras kotien ja yritysten tietoliikenneyhteyksien teknologia sen toimintavarmuuden, nopeuden sekä käytännössä rajattoman kapasiteetin ansiosta. ”Jo tänään asiakkaat haluavat 1 gigan liittymiä ja muutaman vuoden päästä kodit hankkivat jo 10 gigan liittymiä”, toteaa Gustaf Forsberg. ”Pelkkä satojen megojen teknologia ei tänään enää riitä ja yhden gigan teknologiatkin ovat muutaman vuoden kuluttua auttamattomasti liian hitaita”, hän jatkaa. Kotien ja yritysten liittyminä valokuitu on myös ainoa teknologia, joka pystyy siirtämään koko sen datamäärän mitä kuluttajat ja yritykset tänä päivänä käyttävät ja datamäärien yhä kasvaessa valokuitu vahvistaa asemaansa kotien ja yritysten liittyminä entisestään.

Valokuidun saatavuus on kilpailutekijä kaupunkien ja kuntien välillä

LPOnet on valokuituverkon rakentamisellaan investoinut alueen kilpailukykyyn perinteisen toimialueensa Loviisan lisäksi laajasti Itä-Uudellamaalla.

Valokuidun ylivoimaisuus kotien ja yritysten laajakaistaliittyminä nähdään maailmalla jo merkittävänä kilpailutekijänä. Siinä missä maat kilpailevat keskenään kärkisijoista teknologisessa kehityksessä, kilpailevat keskenään myös kaupungit ja kunnat Suomessa asukkaista ja yrityksistä. Laaja valokuitusaatavuus on tässä merkittävä tekijä ja tältä osin LPOnetin toimialue on Suomen kärkikastia. ”Haluamme omalta osaltamme tehdä Itä-Uudestamaasta parhaan digiajan alueen asua ja yrittää”, summeeraa Gustaf Forsberg.

Vuonna 1931 perustettu LPOnet on moderni asiakasomisteinen kuitu-, tietoliikenne- ja IT-palveluosuuskunta, joka itäuusmaalaisena yhtiönä panostaa vahvasti alueen valokuituverkkoihin, laajakaista-, Internet-, TV- ja IT-palveluihin sekä paikalliseen asiakaspalveluun. Yhtiö investoi merkittävästi valokuituverkon rakentamiseen itäisellä Uudellamaalla. Yhtiö palvelee asiakkaitaan paikallisesti asiakaspalvelupisteissään Loviisassa ja Porvoossa. Yhtiö on Finnet-liiton jäsen.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Gustaf Forsberg, puhelin (019) 505 8250, matkapuhelin 044 505 8250, s-posti gustaf.forsberg@lponet.fi