LPOnet siirtyi vuonna 2019 täysin valokuituun

LPOnet siirtyi vuonna 2019 täysin valokuituun – jäsenmäärä kasvoi ennätysvauhtia

LPOnet saavutti loppusyksyllä 2019 merkittävän virstanpylvään lopettaessaan viimeiset lankapuhelinverkon ADSL-liittymät sekä perinteiset kaapeliverkon liittymät. Vuoden 2019 painopiste oli muilta osin valokuituliittymien ja -palveluiden myynnissä. Valokuituasiakkaiden määrän kasvaessa kasvoi myös osuuskunnan jäsenmäärä.

Valokuituliittymien määrä kasvoi 12 %

LPOnet jatkoi valokuituverkon laajentamista Porvoossa, Loviisassa, Lapinjärvellä ja Myrskylässä. Valokuituliittymien kysyntä oli voimakasta erityisesti Porvoossa, josta on muodostumassa LPOnetin suurin markkina.

Vuoden lopussa LPOnetillä oli jo lähes 5500 valokuituverkon liittymää.

LPOnetin jäsenmäärä kasvoi 5 %

Asiakasmäärän kasvaessa kasvoi myös LPOnetin jäsenmäärä. Lähes kaikki valokuituliittymän hankkivat merkitsevät uuden osuuden ja liittyvät LPOnetin jäseneksi, elleivät ole sitä jo ennestään. ”Kehitys on ilahduttavaa, koska asiakasomisteisena osuuskuntana meille tärkeimpiä asioita on juuri asiakasomistajien, eli jäsenten määrän kasvattaminen”, toteaa LPOnetin toimitusjohtaja Gustaf Forsberg.

Jäsenmäärä on jo lähes 4400.

Tilinpäätös 2019

LPOnetin liikevaihto laski hieman, 1,9 %, päätyen 4,443 miljoonaan euroon. Taustalla on strategian mukainen vanhojen verkkojen alasajo, jonka mukaisesti palvelut vanhassa lankapuhelin- sekä kaapeliverkossa lopetettiin. Koko LPOnetin verkkoinfra on nyt valokuitua.

Liiketulos sen sijaan parani 32 % ja oli 437 tuhatta euroa. Hyvä kehitys on osaksi tulosta toiminnan kehittämisestä, mutta osa säästöistä tuli myös vuoden aikana tapahtuneesta henkilöstön vaihtuvuudesta. Tilikauden tulos oli 58 tuhatta euroa.

LPOnet investoi vuoden aikana lähes 1,1 miljoonaa euroa, ja valtaosan siitä valokuituverkkoon.

Vuonna 1931 perustettu LPOnet on moderni asiakasomisteinen kuitu-, tietoliikenne- ja IT-palveluosuuskunta, joka itäuusmaalaisena yhtiönä panostaa vahvasti alueen valokuituverkkoihin, laajakaista-, Internet-, TV- ja IT-palveluihin sekä paikalliseen asiakaspalveluun. Yhtiö investoi merkittävästi valokuituverkon rakentamiseen itäisellä Uudellamaalla. Yhtiö palvelee asiakkaitaan paikallisesti asiakaspalvelupisteissään Loviisassa ja Porvoossa. Yhtiö on Finnet-liiton jäsen.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Gustaf Forsberg, p. (019) 505 8250, matkapuhelin 044 505 8250, s-posti gustaf.forsberg@lponet.fi