Lounean valokuituverkko tavoittaa jo 500 000 suomalaista

Lounean valokuituverkko tavoittaa jo 500 000 suomalaista – vuosi 2024 rikkoo jälleen ennätyksiä

Kotimaisen valokuituyhtiö Lounean valokuituverkko on Suomen suurimpia ja tavoittaa jo nyt yli puoli miljoonaa suomalaista. Vuosi 2023 oli erinomainen Lounealle ja verkkoa laajennettiin suunnitelman mukaisesti ympäri Suomea. Yhtiö jatkaa voimakasta kasvuaan ja kertoo investoivansa tänä vuonna aiempaa enemmän valokuituverkkojen laajentamiseen. Lounea on tehnyt ennätyksellinen määrän uusia valokuidun rakentamispäätöksiä ja kertoo valokuituverkkonsa laajentuvan vuoden 2024 aikana useilla paikkakunnilla ympäri Suomen.

Jo tehdyillä rakentamispäätöksillä Lounean valokuituverkkoon liitetään kokonaan uusia kaupunkeja ja kuntia sekä laajennetaan jo olemassa olevia valokuituverkkoja.  Paikkakunnat, joilla Lounea laajentaa valokuituverkkoaan vuoden 2024 aikana ovat Oulu, Pori, Vaasa, Tampere, Turku, Jyväskylä, Seinäjoki, Hämeenlinna, Joensuu, Lahti, Lappeenranta, Kokkola, Nokia, Kontiolahti, Muurame, Laukaa, Lapua, Ilmajoki, Ylistaro, Eura, Harjavalta, Karkkila, Vihti, Lohja, Lieto, Paimio, Kaarina, Loimaa ja Aura. Tämän lisäksi vuoden 2024 aikana aloitetaan rakentaminen monella uudella paikkakunnalla. 

Lounean myyntijohtaja Jarno Laitinen kertoo, että myynti alueilla on edennyt hienosti ja tarkemmat paikkakuntakohtaiset rakentamisalueet ja tiedot löytyvät Lounean kaupunkikohtaisilta nettisivuilta.

– Parhaimmat kiitokset asiakkaille, jotka ovat olleet kiinnostuneita teknisesti edistyksellisimmästä ja suomalaisesta vaihtoehdosta. Valokuituliittymä kannattaa tilata nyt ennen kuin rakentaminen alueilla alkaa. Näin valokuituliittymän saa edulliseen kampanjahintaan koska kampanjahintaisten liittymien myynti päättyy vaiheittain rakentamisen edetessä, Laitinen jatkaa.

Rakentaminen alueilla käynnistyy kevään 2024 aikana

Lounea kertoo, että valokuituverkon rakentaminen alkaa kaikilla paikkakunnilla heti kun talvi hellittää ja maa sulaa riittävästi. Lounean valokuituverkon suunnittelusta vastaava päällikkö Pasi Arvola kertoo, että yhtiöllä on vahvaa kokemusta valokuituverkkojen rakentamisesta ja tämä takaa laadukkaat sekä sujuvat prosessit valokuidun kaivuista palveluiden käyttöön asti. 

– Alkavaan rakentamiskauteen varautuminen on jo parhaillaan käynnissä ja esimerkiksi tarvittava urakointikapasiteetti ja materiaalit on varattu. Myös maastosuunnittelu alueiden osalta voidaan toteuttaa talven aikana ja suunnittelu onkin ensimmäisten alueiden osalta jo valmis, Arvola jatkaa. 

Lounean asiakastyytyväisyys ja verkon toimintavarmuus huippuluokkaa

Lounea on saavuttanut huippukorkean asiakastyytyväisyyden vuodesta toiseen. Lounea Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Häkämies arvioi, että Lounean vuodesta toiseen saama erinomainen NPS-suosittelu luku on Suomen operaattoreista korkein. 

– Vaikka kasvuvauhtimme on ollut hurjaa, palvelun korkeasta laadusta emme tingi nyt emmekä tulevaisuudessa. Meille tärkeintä on erinomainen asiakastyytyväisyys ja laadukas, aina saatavilla oleva kotimainen asiakaspalvelu. Haluamme olla jatkossakin Suomen edistyksellisin operaattori, joka tuo uudet palvelut ja nopeudet ensimmäisenä asiakkaidensa saataville. Olemme erityisen iloisia siitä, että NPS-lukumme vuodelta 2023 nousi edelleen aikaisempiin vuosiin verrattuna, vaikka kulunut vuosi olikin historiamme kiireisin, Häkämies sanoo. Poikkeuksellisen korkean asiakastyytyväisyyden vuodesta toiseen takaa se, että otamme kokonaisvastuun asiakkaan palvelukokemuksesta sekä panostamme palvelumme korkeaan laatuun. Valokuituverkkomme toimintavarmuus on huikeat 99,99 % ja saavutamme tämän sillä, että olemme kontrollissa niin fyysisestä verkkoinfrasta kuin palveluntuotannostakin, Häkämies jatkaa.

Lisätiedot:

www.lounea.fi

Juha Häkämies
juha.hakamies@lounea.fi
044 7733500

Jarno Laitinen
jarno.laitinen@lounea.fi
040 5170121

Lounea lyhyesti

Lounea on suomalainen valokuituoperaattori, joka rakentaa mutkatonta digitaalista arkea yli 130 vuoden kokemuksella. Olemme yksi maamme suurimmista valtakunnallisesti valokuituyhteyksiä kuluttajille ja yrityksille tarjoavista teleoperaattoreista sekä merkittävä ICT- ja tulostusratkaisuiden asiantuntija.  

Vakavarainen Lounea koostuu kahdesta liiketoiminnasta; valokuiduista ja ICT-ratkaisuista. Meidän tehtävämme on mahdollistaa asiakkaillemme mutkaton arki niin kotona kuin töissäkin. Tämä tarkoittaa selkeitä, luotettavia ja helpommin ostettavia tietoliikenneyhteyksiä ja yrityspalveluita. Olemme helposti lähestyttäviä ja asiantuntevia; meillä yhteydenottoosi vastaa ammattitaitoinen lounealainen. Meillä asiat toimivat.

Omistajillemme tämä tarkoittaa kestävän liiketoiminnan ja omistaja-arvon rakentamista. Lounealla on lähes 18 000 omistajaa, joiden omistaja-arvon kehittämiseen olemme sitoutuneet pitkäjänteisesti.