Lounean valokuitu myös Lappeenrantaan ja Joutsenoon

Lounea rakentaa valokuidun nyt myös Lappeenrantaan ja Joutsenoon – kaivut alkavat keväällä

Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva tietoliikenneoperaattori Lounea aikoo rakentaa valokuidun Lappeenrantaan ja Joutsenoon. Ensimmäisen alueen rakentaminen aloitetaan loppukeväästä, kun routa on sulanut. Lounea kartoittaa valokuitukiinnostusta koko Lappeenrannan alueella ja valitsee toteutettavat alueet asiakkaiden kiinnostuksen mukaan. Vakaan nettiyhteyden lisäksi Lounea tarjoaa asiakkailleen kuituliittymän kautta myös kaapeli-tv –palvelun.

Lounean johtajan Ari Ringborgin mukaan valokuitu takaa luotettavan ja vakaan nettiyhteyden.

–Valokuidulla pystymme tarjoamaan tehokkaita internetnopeuksia symmetrisinä. Symmetrisyys tarkoittaa sitä, että internetyhteyden liikenne kulkee samalla nopeudella laitteista sisään ja ulos. Tämä helpottaa muun muassa etätöiden tekemistä ja kotona opiskelua, sanoo Ringborg.

Lounea investoi vahvasti valokuituverkkoihin

Lounealla on pitkä historia valokuituverkkojen rakentamisesta. Vakavarainen Lounea on investoinut valokuituverkkoihin Suomessa jo yli 100 miljoonaa euroa.

–Lounea on rakentanut valokuituverkkoja jo lähes viidentoista vuoden ajan. Meillä on jo noin 60 000 valokuituasiakasta ja kasvu jatkuu voimakkaana. Tuomme valokuidun Lappeenrantaan ja Joutsenoon kilpailukykyisillä hinnoilla, toteaa Ringborg.

Ringborg kehottaa lappeenrantalaiset ilmoittamaan kiinnostuksensa valokuituun Lounean nettisivuilla www.lounea.fi/lappeenranta. Ensimmäiset lappeenrantalaiset saavat valokuidun käyttöönsä jo ensi vuonna ja päätökset alueiden rakentamisjärjestyksestä tehdään ilmoitetun kiinnostuksen pohjalta.

Lisätiedot:

Ari Ringborg

johtaja, henkilöasiakasliiketoiminta
puh. 044 773 3700
ari.ringborg@lounea.fi