Lounealta 10G:n internetyhteys

Lounea asensi ensimmäiset 10 000 megan internetyhteydet asiakkaille

Lounea lanseerasi toukokuussa ensimmäisenä Suomessa 10 gigan eli 10 000 megan internetyhteyden kuluttaja-asiakkaille. Ensimmäiset 10 gigan internetyhteydet ovat nyt valikoidulla asiakasryhmällä käytössä, ja laajemmin 10G:n internetyhteydet tulevat Lounean koko verkon alueelle myyntiin ennen joulua.

Lounean lisäpalvelujen päällikkö Timo Toivonen kertoo, että 10G:n yhteydet tuotiin aluksi pienemmälle asiakasryhmälle, jotta yhteyksistä voidaan kerätä kenttäkokemusta ennen laajempaa käyttöä.
–Saamme kokeiluryhmältä arvokasta tietoa, jota voimme hyödyntää, kun tuomme 10 gigan yhteydet laajasti koko verkkomme alueelle, sanoo Toivonen.

Salolainen valokuvausalan yrittäjä Markus Järvinen sai Lounean 10G-internetyhteyden kesäkuun puolivälissä.
–Minulla on ollut jo lähes 15 vuotta Lounean valokuitu ja se on ollut aivan ehdoton taloudessani. Valokuitu on pystynyt palvelemaan tarpeitani moitteetta, enkä muuttaisi enää kiinteistöön, jossa valokuitua ei ole. Tähän asti minulla on ollut 1000 megan yhteys, mutta järeämpi yhteys palvelee entistä paremmin kasvavaa kaistan tarvetta, toteaa Järvinen.

Järvinen tarvitsee järeitä yhteyksiä kotonaan niin työssään kuin vapaa-ajallaankin.
–Teen töitä valokuvien ja videoiden parissa ja niiden siirtelyyn tarvitaan hyvää yhteyttä. Kuvia voi siirtyä gigoja kerrallaan ja videotiedostot ovat vielä järeämpiä. Tehokas nettiyhteys mahdollistaa myös nopean synkronoinnin eri laitteiden välillä. Yrittäjänä on tärkeää, että lataamiset ja siirrot sujuvat nopeasti ja tehokkaasti, sanoo Järvinen.

Järvisellä on myös paljon älytekniikkaa kodissaan, ja älylaitteet käyttävät kaikki nettiä. Järvinen kertoo, että kodin videovalvonnan lisäksi hänellä on käytössään myös muun muassa älylukko- ja ovikello, joita voidaan ohjata älypuhelimella sekä muun muassa puheella ohjattavat valaistus, älypimennysverhot ja -kaiuttimet sekä ilmalämpöpumppu. Järvinen kertoo kuluttavansa jonkin verran myös suoratoistopalveluita, jotka mahdollistavat ohjelmien katselun ajasta riippumatta. Kuvanlaatu alkaa olla myös nykylähetyksissä tarkka ja sitä kautta tv:n katselu vie enemmän nettikaistaa. Kun monia asioita tehdään yhtä aikaa, dataa liikkuukin kotona yllättävän paljon. Jatkuvasti on enemmän ja enemmän laitteita kiinni internetissä, ja jos perheessä on vielä useampia ihmisiä käyttämässä laitteita, kaistan tarve kasvaakin suureksi.

Lounea on voimakkaasti kehittyvä tietoliikenneyhtiö ja Suomen 4. suurin teleoperaattori. Tarjoamme tietoliikenne- ja ICT -palveluita kuluttajille, yrityksille ja julkishallinnon organisaatioille. Olemme rakentaneet valokuituvalmiuden jo lähes 100 000 talouteen ja tuomme luotettavat sekä nopeat tietoliikenneyhteydet yhä uusille alueille. Lounealla on lähes 320 asiantuntijaa palveluksessaan ja vuoden 2019 liikevaihtomme oli 58 miljoonaa euroa.

Lisätiedot
Lounea
Timo Toivonen
puh. 044 773 3240, timo.toivonen@lounea.fi

www.lounea.fi