Lounealle Rauman Energian valokuituliiketoiminta

Lounea ostaa Rauman Energialta valokuituverkon palveluliiketoiminnan

Liiketoimintakauppa vahvistaa Lounean jo ennestään vahvaa asemaa valokuitumarkkinassa ja tuo kotimaisen Lounean palvelut saataville tuhansille omakoti- ja taloyhtiöasunnoille koko Rauman alueella.

Lounea-konserniin kuuluva Lounea Palvelut Oy ja Rauman Energia Oy ovat allekirjoittaneet kauppakirjan, jolla Rauman Energian Sukkela-valokuituliiketoiminta siirtyy Lounealle 1.7.2024 alkaen. Liiketoimintakauppa vahvistaa Lounean jo ennestään vahvaa asemaa valokuitumarkkinassa ja lisää merkittävästi Lounean operoimien liittymien määrää.

Lounea Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Häkämies toivottaa Rauman Energian nykyiset asiakkaat tervetulleeksi Lounealle. Lähdemme nyt yhdessä Rauman Energian kanssa kehittämään Rauman alueen kuituverkkoa ja sen palveluja eteenpäin, Häkämies toteaa.

– Muutos ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä. Nykyiset sopimukset pysyvät voimassa ja tutut Sukkela-nimellä olevat palvelut jatkuvat keskeytyksettä, vaikka Sukkela tuleekin jäämään nimenä historiaan, Häkämies kertoo. 

Lounean valokuituverkko tavoittaa jo noin puoli miljoonaa suomalaista ja tuo mutkattoman digiarjen kymmenille tuhansille asiakkaille ympäri Suomea. Lounea on rakentanut valokuituverkkoja jo yli 15 vuoden ajan ja investoinut vuoden 2010 jälkeen valokuituverkkoihin lähes 200 miljoonaa euroa, mikä heijastaa yhtiön pitkäjänteistä sitoutumista digitaalisen infrastruktuurin kehittämiseen Suomessa. Nyt tehty liiketoimintakauppa tuo kotimaisen Lounean palvelut saataville tuhansille omakoti- ja taloyhtiöasunnoille koko Rauman alueella.  

– Lounealla on pitkä ja vahva kokemus valokuituverkoista, ja haluamme jatkaa panostamista entistäkin laadukkaampiin ja monipuolisempiin palveluihin Rauman seudulla. Tavoitteenamme on varmistaa, että alueen asukkailla ja yrityksillä on aina käytettävissään teknisesti edistyksellisimmät ja luotettavimmat tietoliikenneyhteydet, sanoo Lounean myyntijohtaja Jarno Laitinen

Rauman Energian hallintojohtaja Juha Viherjälaakso kertoo, että yhtiö on rakentanut valokuituverkkoa jo pitkään omiin tiedonsiirtotarpeisiin ja Sukkela-liiketoiminta käynnistettiin 5 vuotta sitten.

– Markkinatilanne on muuttunut viimeisten vuosien aikana ja asiakkaiden odotukset monipuolisille internet- ja TV-palveluille kasvavat edelleen. Liiketoimintakaupan myötä valokuituverkon asiakkaille tulee saataville nykyistä laajemmat ja kehittyvät palvelut, Viherjälaakso sanoo. 

Rauman Energia omistaa edelleen valokuituverkon ja kehittää sitä raumalaisten parhaaksi.

– Meille oli tärkeää löytää arvojemme mukainen kumppani, joka kotimaisena toimijana panostaa asiakastyytyväisyyteen ja tuottaa palveluja rakentamaamme verkkoon, Rauman Energian toimitusjohtaja Marko Haapala sanoo.

Lisätiedot:

Juha Häkämies, toimitusjohtaja
Lounea Palvelut Oy
juha.hakamies@lounea.fi
Puh. 044 7733500

Jarno Laitinen, myyntijohtaja
Lounea Palvelut Oy
jarno.laitinen@lounea.fi
Puh. 040 5170121

Juha Viherjälaakso, hallintojohtaja
Rauman Energia Oy
juha.viherjalaakso@raumanenergia.fi
Puh. 050 355 7075