Lounea ostaa Cinialta kuituverkkojen ja taloyhtiöiden operaattoriliiketoiminnan

Lounea ostaa Cinialta kuituverkkojen ja taloyhtiöiden operaattoriliiketoiminnan

Lounea -konserniin kuuluva Lounea Palvelut Oy ja Cinia Oy ovat allekirjoittaneet kauppakirjan, jolla Cinia Oy:n kuituverkkojen ja taloyhtiöiden operaattoriliiketoiminta siirtyy Lounealle 1.11.2023 alkaen. Liiketoimintakaupan myötä Lounea tuottaa jatkossa palvelut reilulle parille kymmenelle valokuituyhtiölle, loppuasiakkaiden määrä näissä verkoissa on n. 20 000 asiakasta. Liiketoimintakauppa vahvistaa Lounean jo ennestään vahvaa asemaa valokuitumarkkinassa ja lisää merkittävästi Lounean operoimien liittymien määrää.

Liiketoimintakaupassa Cinialta siirtyvä henkilöstö jatkaa Lounealla vanhoina työntekijöinä.

Lounean johtaja Riku Päärni kertoo, että nyt tehty liiketoimintakauppa vahvistaa Lounean strategian mukaista vahvaa kasvua ja myös vahvistaa Lounean asemaa valtakunnallisessa valokuitumarkkinassa.

Olemme innoissamme voidessamme tuottaa jatkossa palvelut näille reilulle parille kymmenelle valokuituyhtiölle. Toivotamme Cinialta siirtyvän henkilöstön ja asiakkaat tervetulleeksi Lounealle. Siirtyvien asiakkaiden palvelut jatkuvat ennallaan ja jo tutuksi tulleet henkilöt ovat jatkossakin asiakkaiden tavoitettavissa, Päärni jatkaa.

Cinian kotimaan tietoverkkoliiketoiminnasta vastaava johtaja Antti Alasalmi kertoo, että liiketoimintakauppa tukee Cinian strategiaa keskittyä ydinliiketoimintojensa kasvattamiseen tietoturvallisten ohjelmistoratkaisuiden, kyberturvallisuuden sekä tietoverkkojen ja kriittisen kuituinfrastruktuurin kehittämisen alueilla.

Olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme ostajan, jolta löytyy mahdollisuus tämän toiminnan voimakkaaseen kasvattamiseen ja jolla kuitupohjaisten kuluttajaliittymien palvelut ovat toiminnan keskiössä, Alasalmi jatkaa.

Lisätiedot:

Riku Päärni, teknologiajohtaja
Lounea Palvelut Oy
riku.paarni@lounea.fi
044 7733 471

Antti Alasalmi, johtaja, kotimaan tietoverkkoliiketoiminta
Cinia Oy
antti.alasalmi@cinia.fi
040 582 6854


Lounean valokuituverkko on yksi Suomen suurimmista ja tuo mutkattoman digiarjen kymmenille tuhansille asiakkaille ympäri Suomea. Lounea on rakentanut valokuituverkkoja jo yli 15 vuoden ajan ja on investoinut vuoden 2010 jälkeen valokuituverkkoihin jo noin 170 miljoonaa euroa. Lisätietoa: Lounea.fi

Cinia tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko-, kyberturvallisuus- ja ohjelmistoratkaisuja. Toimintamme perustana on vankka asiantuntemus modernista sovelluskehityksestä, tietoverkkoteknologioista ja kriittisistä toimintaympäristöistä. Noin 15 000 reittikilometrin laajuinen optinen kuituverkkomme C-Lion1-merikaapeleineen mahdollistaa nopeimmat tietoliikenneratkaisut Keski-Eurooppaan sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Yhdistämällä omia ja kumppaniemme palveluja toteutamme luotettavia kokonaisratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaidemme digitaaliset menestystarinat. Lisätietoa: cinia.fi

Lounea lyhyesti

Lounea on suomalainen valokuituoperaattori, joka rakentaa mutkatonta digitaalista arkea yli 130 vuoden kokemuksella. Olemme yksi maamme suurimmista valtakunnallisesti valokuituyhteyksiä kuluttajille ja yrityksille tarjoavista teleoperaattoreista sekä merkittävä ICT- ja tulostusratkaisuiden asiantuntija.  

Vakavarainen Lounea koostuu kahdesta liiketoiminnasta; valokuiduista ja ICT-ratkaisuista. Meidän tehtävämme on mahdollistaa asiakkaillemme mutkaton arki niin kotona kuin töissäkin. Tämä tarkoittaa selkeitä, luotettavia ja helpommin ostettavia tietoliikenneyhteyksiä ja yrityspalveluita. Olemme helposti lähestyttäviä ja asiantuntevia; meillä yhteydenottoosi vastaa ammattitaitoinen lounealainen. Meillä asiat toimivat.

Omistajillemme tämä tarkoittaa kestävän liiketoiminnan ja omistaja-arvon rakentamista. Lounealla on lähes 18 000 omistajaa, joiden omistaja-arvon kehittämiseen olemme sitoutuneet pitkäjänteisesti.

www.lounea.fi