Lounea mukaan Telian Avoin Kuitu -verkostoon

Lounea liittyy palveluntarjoajaksi Telian Avoin Kuitu -verkostoon

Telian Avoin Kuitu on kuituverkkoyhtiöiden yhteistyöverkosto, jonka kautta asiakkaat ympäri Suomen voivat hankkia valokuidun. Kuituverkkoyhtiöiden lisäksi yhteistyöverkostossa on useampi palveluntarjoaja, joilta asiakas voi valita valokuituliittymän palvelut. Lounea liittyy maaliskuun lopulla Avoin Kuitu -verkostoon palveluntarjoajaksi. Lounea tarjoaa Avoin Kuitu -verkoston kautta kuituyhteyden hankkineille asiakkaille laajakaistat, langattoman verkon palvelut sekä tietoturvaa ja viihdepalveluita. Lounea on Avoimen Kuidun viides palveluntarjoaja.

Lounean johtaja Riku Päärni kertoo Avoin Kuitu –konseptin olevan mielenkiintoinen mahdollisuus valokuidun palvelujen tarjoajalle.
– Rakennamme myös omia valokuituverkkoja, mutta joka paikassa ei ole tarkoituksenmukaista olla omilla verkoilla mukana. Suomen kannalta tärkeää on saada kiinteät yhteydet maahan mahdollisimman laajasti, ja olemme innolla mukana siinä eri tavoin, Päärni sanoo.

Asiakkaiden valinnanvapaus lisääntyy

Telia on tyytyväinen yhteistyöverkoston kasvuun ja asiakkaiden valinnanvapauden lisääntymiseen.
– Lounea vahvistaa osaltaan Avoin Kuitu –verkoston palvelutarjontaa ja lisää asiakkaiden vaihtoehtoja. Haluamme tarjota asiakkaille monipuolisia palveluita ja mahdollisuuden valita, ja nyt nämä vaihtoehdot lisääntyvät, kertoo Telian Wholesale-liiketoiminnan vastaava johtaja Heikki Lahti.

Avoin Kuitu -yhteistyöverkostoon kuuluu kymmeniä verkkoyhtiöitä ja osuuskuntamuotoisia toimijoita. Myös verkkoyhtiö Valokuitusen toimitusjohtaja Kenneth Hedman näkee Lounean mukaantulon hyvänä lisänä asiakkaalle.
– Lounealla on vahva kokemus valokuituverkon palveluista, ja onkin hienoa, että saamme Lounean mukaan rakentamiemme verkkojen palveluntarjoajaksi, Hedman toteaa.

Lisätiedot:

Lounea
Riku Päärni,
riku.paarni@lounea.fi
044 773 3471

Lounea on voimakkaasti kehittyvä tietoliikenneyhtiö ja Suomen 4. suurin teleoperaattori. Tarjoamme tietoliikenne ja ICT-palveluita kuluttajille, yrityksille ja julkishallinnon organisaatioille. Olemme rakentaneet valokuituvalmiuden jo lähes 100 000 talouteen ja tuomme luotettavat sekä nopeat tietoliikenneyhteydet yhä uusille alueille. Lounealla on lähes 320 asiantuntijaa palveluksessaan ja vuoden 2019 liikevaihtomme oli 58 miljoonaa euroa.

Lisätietoja www.lounea.fi