Lounea lahjoittaa joululahjoihin varatut rahat hyväntekeväisyyteen

Lounea jatkaa vuotuista jouluperinnettään ja lahjoittaa joululahjoihin varatut rahat hyväntekeväisyyteen

Lounean vuotuinen 15 000 euron lahjoitus tehdään tänä vuonna Suomen Luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piirille. Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen kertoo, että vastuu ympäristöstä on osa Lounean strategiaan kirjattua yhteiskuntavastuuohjelmaa.

-Tunnemme oman toimintamme ympäristövaikutukset ja haluamme muuttaa toimintaamme ympäristöystävällisemmäksi. Omilla teoillamme voimme vaikuttaa tilanteen muuttamiseen paremmaksi, olemme tänä vuonna mm. aloittaneet toimipisteiden ja laiteasemien varustamisen aurinkoenergiaratkaisuilla ja 100 % ostamastamme sähköstä on tuulisähköä. Sen lisäksi, että muutamme omaa toimintaamme, haluamme lahjoituksen avulla mahdollistaa ja tukea paikallisen luonnonsuojelujärjestön toimintaa.

Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin aluepäällikkö Hannu Klemola kertoo, että Lounean lahjoitus mahdollistaa mm. luonnonsuojelupiirin metsäjaoksen toimintaa, jossa vapaaehtoiset kartoittavat metsänomistajien pyynnöstä heidän metsiään metsiensuojeluohjelma Metsoon. Lahjoitus mahdollistaa myös uusien kartoittajien koulutuksen ja toiminnan laajemman markkinoinnin. Lahjoituksen avulla voidaan myös toteuttaa kuntien kanssa yhteistyössä tehtävää kuntien arvometsien kartoitusta. – Metsien ja maaperän suojeluhan ei ole pelkästään ilmastoteko, vaan myös luonnon monimuotoisuuden ja metsien virkistyskäytön suojelua.

Veli-Matti Viitanen kertoo, että Lounean henkilökunta saa käyttää vuosittain kaksi päivää työaikaansa hyväntekeväisyyteen. Ensi vuodelle on esimerkiksi jo suunnitteilla Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin kanssa yhteistyössä toteutettavat ympäristötalkoot.

Lisätietoja:

Veli-Matti Viitanen, toimitusjohtaja, Lounea Oy, 050-1526

Hannu Klemola, aluepäällikkö, SLL, 040 372 5301