Lounea kasvaa ICT-ratkaisuissa

Lounea kasvaa ICT-ratkaisuissa – ostaa Canorama Oy:n Folmerilta

Lounea ostaa ICT-ratkaisuita Suomessa 13 paikkakunnalla tarjoavan Canorama Oy:n. Myyjä on pääomasijoittaja Folmer Equity Fund I Ky. Canorama siirtyy näin osaksi konsernia, jonka ydinliiketoimintaa ovat ICT-ratkaisut.

”Lounean tavoitteena on kasvaa ICT-ratkaisuissa ja Canorama Oy:n ostaminen on merkittävä askel tällä kasvupolulla. Canorama on arvostettu ICT- ja tulostusratkaisujen huippuosaaja ja olen todella iloinen siitä, että saamme Canoraman yli 120 asiantuntijaa osaksi konserniamme”, sanoo Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen.

Canoramalla on toimipisteitä 13 paikkakunnalla Suomessa: Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Järvenpäässä, Kajaanissa, Kauhajoella, Kokkolassa, Kuusamossa, Pietarsaaressa, Riihimäellä, Seinäjoella, Tampereella ja Ylivieskassa. Yrityskaupan myötä kummankin yrityksen ICT-ratkaisuiden tuote- ja palvelutarjonta sekä maantieteellinen kattavuus laajenevat entisestään. IT-liiketoiminnan osaamiset täydentävät hienosti toisiaan. Lisäksi Lounea tarjoaa teleosaamisensa Canoraman asiakkaiden käyttöön.

”Yrityskauppa antaa nykyistäkin paremmat mahdollisuudet kehittää yritystemme tuote- ja palvelutarjontaa. IT- ja telecom-puolella sekä tulostusmarkkinoilla on paljonkin mahdollisuuksia niin Canoramalle kuin Lounealle. Meillä on tarkoituksena perustaa yhteinen kasvuryhmä, jonka tavoitteena on valmistella yritystemme välistä yhteistyötä ja suunnitella yhteistä tulevaisuuttamme ja kasvua”, valottaa Veli-Matti Viitanen seuraavia askeleita. Hän lisää: ”Lounealaiset toivottavat Canoraman henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi tiimiin!”

Canoraman toimitusjohtaja Martin Brandt näkee yrityskaupassa paljon positiivisia mahdollisuuksia niin Canoraman henkilöstölle kuin asiakkaillekin: ”ICT-ratkaisut ovat Lounealle ydinosaamista ja -liiketoimintaa. Voimme yhdistää kokemuksemme ja osaamisemme ja tuoda uusia tuote- ja palveluratkaisuita Canoraman asiakkaille jatkossakin. Henkilöstöllemme tarjoutuu myös uusia mahdollisuuksia yhteistyön kautta isommassa kokonaisuudessa.”

Lisätietoa:

Toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen, Lounea Oy, veli-matti.viitanen@lounea.fi, 029 707 0275

Toimitusjohtaja Martin Brandt, Canorama Oy, martin.brandt@canorama.fi, 044 276 7930