Laitilan Puhelin laajentaa sähkö- ja automaatiopalveluihin

Laitilan Puhelimen liiketoiminta laajenee sähkö- ja automaatiopalveluihin

Laitilan Puhelin ostaa Sähköpoltin A. Astilan sähköasennusliiketoiminnan. Liiketoiminta siirtyy 1.11.2021 alkaen.

Sähkö- ja automaatioyksikkö tulee keskittymään pääosin yritysasiakkaiden vaativiin sähköurakointeihin ja esimerkiksi tukiasemien ja teknisten laitetilojen energiaratkaisuihin, olosuhdevalvontaan sekä operointipalveluihin.

Olemme työstäneet alkuvuodesta 2021 alkaen uuden liiketoiminta-alueen vaihtoehtoja. Tavoite oli osuuskunnan nykyistä liiketoimintaa tukeva kokonaisuus ja samalla mahdollistaa laajentuminen toimialalle, joka vahvistaa asiakkaille tarjottavan portfolion kilpailukykyä ja synergiaa, kertoo Laitilan Puhelimen toimitusjohtaja Pasi Mäki.

Henkilöstö siirtyy liiketoimintakaupassa vanhoina työntekijöinä osuuskunnan palvelukseen. Osuuskunta on jo rekrytoinut suunnittelu-, rakentamis- ja operointiosaamista sähkö- ja automaatioliiketoimintaan.

Uutta liiketoimintaa tehdään koko Lounais-Suomen alueella, päämarkkinan ollessa Vakka-Suomessa. Olemme hyvässä taloudellisessa ja operatiivisessa kunnossa. Meillä on kyvykkyyttä laajentua uudessa liiketoiminnassa.  Tuomme markkinoille uusia toimintamalleja ja ketterän kumppanin asenteen, jatkaa Pasi Mäki.

Uutta liiketoimintaa hyödynnetään Laitilan Puhelimen ja Vakka-Suomen Puhelimen tulevassa yhteistyösopimuksessa; liittyen IP-transit-palveluun, Kaapeli-TV-signaalin siirtoon, sekä siirtoverkkoon ja masto- ja telelaitetilojen teknisen ylläpidon kehittämiseen. Tavoitteena on vahvistaa yritysten erikoisosaamista ja lisätä resursseja asiakasvaatimusten kasvaessa.

Osana yhteistyötä Laitilan Puhelin aloittaa masto- ja telelaitetilojen sähkö- ja automaatioon liittyvän konseptisuunnittelun teknisen kokonaisratkaisun ja ylläpitoprosessien kehittämiseksi.

Sähkö- ja automaatioliiketoiminta toimii markkinoilla nimellä LP Vahvavirta.

Lisätietoja:

Laitilan Puhelin Osk, Pasi Mäki, toimitusjohtaja, 0440 123 200, pasi.maki@laitilanpuhelin.fi