Koillisnet Oy ostaa valokuituverkkoja Pohjois-Suomesta

Koillisnet Oy ja Loihde-konserniin kuuluva Loihde Trust Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jolla Koillisnet Oy ostaa Loihde Trustilta Kuusamon sekä Kemijärven ja Sallan alueen valokuituliiketoiminnan. Kauppa astuu voimaan 3.1.2022.

Koillisnet Oy aloitti valokuituliittymien myynnin Kuusamon kaupungin keskustan alueelle kesäkuussa 2021. Yhtiö tarjoaa laajakaistapalveluita niin kotitalouksille, taloyhtiöille kuin yrityksillekin. Verkon laajentaminen uusille asiakkaille alkaa kesällä 2022. Kaupan myötä Koillisnetin liiketoiminta laajenee Koillis-Lapin alueelle.

– Loihde Trust Oy;n kanssa solmittu kauppa vahvistaa asemaamme Kuusamossa sekä mahdollistaa olemassa olevan verkon hyödyntämisen liiketoimintamme laajentumisessa.  Uskomme, että myös Kemijärven ja Sallan alueilla on potentiaalia, sillä nopeat tietoliikenneyhteydet ovat alueen elinvoimaisuuden edellytys, Koillisnetin toimitusjohtaja Jani Moilanen kertoo.

Loihde Trustissa verkkoliiketoiminta on ollut pienimuotoista, kattaen ainoastaan nämä kaksi verkkokokonaisuutta.

–  Olemme tyytyväisiä, että omistamillemme verkoille löytyi ostaja, joka on innokas panostamaan kuituyhteyksien rakentamiseen myös haja-asutusalueille. Tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä Koillisnetin kanssa myös jatkossa alueen yritysten palveluiden kehittämiseksi, sanoo Loihde Trustin toimitusjohtaja Marko Järvinen.

Asiakkaat siirtyvät automaattisesti Koillisnet Oy:n asiakkaiksi ja heidän sopimuksensa pysyvät ennallaan.

– Asiakkaille kauppa on positiivinen asia, sillä Koillisnetin omistavat vahvat osuuskuntataustaiset yhtiöt, joilla yhdessä on pitkä kokemus infra- ja valokuiturakentamisesta sekä kuituverkkoon pohjautuvien palveluiden kehittämisestä. Myös hintapolitiikkamme on vakaa, Koillisnetin hallituksen puheenjohtaja Risto Kantola painottaa.

Lisätietoja:

Risto Kantola, hallituksen puheenjohtaja, Koillisnet Oy, +358 400 245 161, risto.kantola@oss.fi
Jani Moilanen, toimitusjohtaja, Koillisnet Oy, +358 44 734 4313, jani.moilanen@kaisanet.fi

Marko Järvinen, toimitusjohtaja, Loihde Trust Oy, 358 40 555 0322, marko.jarvinen@loihde.com


Koillisnet Oy on uusi valokuituyhtiö, jonka omistavat Oulun Seudun Sähkö ja Kaisanet. Osuuskuntataustaisilla omistajillamme on valokuituverkkoja 25 kunnan alueella ja yhteensä yli 20 000 laajakaista-asiakasta.

Loihde Trust Oy on kyberturvan, tietoverkkojen ja sähköisten turvajärjestelmien valtakunnallinen asiantuntijayritys, joka kuuluu Loihde-konserniin.