Kaisanet rakentaa noin 20 miljoonalla valokuituverkkoa

Kainuun ja Ylä-Savon valokuituverkon rakentamiseen lisää vauhtia kumppaniyhteistyön avulla.

Kaisanet Oy on solminut kolmen vuoden yhteistyösopimukset valokuituverkon rakentamisesta Efficient Network Partner Oy:n ja Eltel Networks Oy:n kanssa. Sopimukset tulevat voimaan tammikuussa 2023. Sopimusten yhteisarvo on noin 20 miljoonaa euroa.

Kaisanet kiihdyttää valokuituverkon rakentamista omalla toiminta-alueellaan Kainuussa ja Ylä-Savossa. Valokuituverkon tehokas ja alueellisesti kattava rakentaminen edellyttää toimintamallien uudistamista ja kumppaniyhteistyön syventämistä. Kaisanetin kumppanit valokuituverkon rakentamisessa ovat ENP ja Eltel, jotka vastaavat verkon rakentamisesta aina suunnittelusta käyttöönottoihin ja dokumentointiin asti. Sopimuksiin sisältyy myös mahdollinen verkon viankorjaus kokonaisuudessaan.

”Kiitos asiakkaallemme Kaisanetille luottamuksesta! Sopimus on meille merkittävä ja olen iloinen, että sen myötä läsnäolomme Kainuun ja Ylä-Savon alueella on entistä vahvempi”, sanoo Juha Luusua, Eltelin toimitusjohtaja.

”Olemme innoissamme alkavasta yhteistyöstä, jonka avulla varmistamme koko toimialueellemme kattavan ja nopean valokuituverkon. Kumppaniyhteistyön avulla pystymme rakentamaan valokuitua rakentamiskauden aikana entistä tehokkaammin ja laajemmalle alueelle. Siten yhä useammalla alueemme kotitalouksista on mahdollisuus päästä käyttämään nopeaa, jopa 10 000 megan nopeudella toimivaa ja uudella teknologialla varustettua valokuitua jo lähivuosien aikana”, toteaa Kaisanetin investointiohjelman johtaja Petri Kilpeläinen.

Valokuituverkoston rakentaminen ja laajentaminen on osa Kaisanetin kasvustrategiaa ja se vastaa myös toiminta-alueen digitaalisen saavutettavuuden kehittymiseen. Kyseessä oleva noin 20 miljoonan euron investointi on Kaisanetin toimintahistorian suurimpia investointeja alueelle.

Lue lisää Kaisanetin verkkosivuilta »