Kaikki nykypäivän ja tulevaisuuden palvelut toimivat kuidussa

Kaikki nykypäivän ja tulevaisuuden palvelut toimivat kuidussa

Valtava kupariverkon korvaava kuituverkon rakennusurakka loppusuoralla, vanhan verkon palvelut päättyvät 2018–2020

Karjaan Puhelin on vuodesta 2008 uudistanut televerkkoansa valokuitupohjaiseksi, koska vanhan kupariverkon elinkaari on päättymässä. Laajakaistan sekä tv-ja viihdepalveluiden kapasiteettitarpeet nähtiin jo kymmenen vuotta sitten kasvavan sellaisiksi, että ne pystytään toteuttamaan vain valokuidulla. ”Murros on merkittävä kun vanha tekniikka tulee siirtymään historiaan samanaikaisesti yhtiön 100 vuotisjuhlan kanssa vuonna 2020. Ilman askelta täysiveriseksi valokuituoperaattoriksi ei meillä olisi edellytyksiä tukea toiminta-alueemme kotitalouksia, yrityksiä ja kaupunkeja menestymään ja pysymään mukana kehityksessä”, toteaa Karjaan Puhelimen toimitusjohtaja Henrik Ekblom.

Viranomaisten tavoitteena olevia vakaita ja nopeita yhteyksiä ei koteihin ja yrityksiin ilman kuitua saada, eikä vanhaa verkkoa kannata rinnan uuden kuituverkon kanssa ylläpitää. Useat uudet ja tulevat verkkopohjaiset palvelut vaativat toimiakseen kuituverkon, joka on nopeudeltaan ja toimintavarmuudeltaan ylivertainen. Jo nyt markkinoilla olevia esimerkkejä ovat virtuaali- ja laajennettuun todellisuuteen perustuvat pelit ja suunnitteluohjelmat sekä mm. Netflixin tukemat 4K-lähetykset.  Tänä päivänä kuituliittymä on saatavilla isossa osassa Karjaan Puhelimen toimialuetta, joka ulottuu Hangosta Raaseporin kautta Inkooseen. Uusi kuituverkko tulee palvelemaan seutumme asukkaita pitkälle tulevaisuuteen.

Karjaan Puhelimen kupariverkon palveluiden sulkuaikataulu

Koko toimialueemme vanhan kupariverkon palvelut suljetaan vuoden 2020 loppuun mennessä oheisen kartan mukaisesti. Osa Karjaan Kivipeltoa oli ensimmäinen alue, jossa huonokuntoisen kupariverkon palvelut lakkautettiin viime vuonna. Lisäksi yksittäisiä linjoja on jo purettu haja-asutusalueilla.

Seuraavina vuorossa ovat Kaunislahti, Meltolan eteläosa, Finby ja Malmkulla, joiden vanhat kuparipalvelut suljetaan noin vuoden päästä. Kunkin alueen asiakkaita tiedotetaan kupariverkon suluista ja kuitusaatavuudesta tarkemmin vielä erikseen.

Viimeiset perinteiset lankapuhelimet hiljenevät Karjaalla, Fiskarsissa, Pohjassa ja Snappertunassa vuonna 2020

Kupariverkon kautta välitettävät lankapuhelin-, laajakaista- (ADSL) ja kaapeli-tv-palvelut lakkaavat asetetun aikataulun mukaan. Kuitusaatavuusalueella näiden tilalle on saatavilla laajakaista-, kaapeli-tv- ja laajakaistapuhelin­palveluita, jotka toimitetaan uuden kuituverkon kautta niin omakoti- ja asuntoyhtiöasujille kuin yrityksillekin.

 

Lisätiedot:

Henrik Ekblom, toimitusjohtaja, 044 744 0420, henrik.ekblom@ktab.fi
Patrik Gustafsson, tekninen johtaja, 044 744 0438, patrik.gustafsson@ktab.fi