Juha Häkämies Lounea Palvelut toimitusjohtajaksi

Lounea vahvistaa konsernin johtoryhmäänsä – Juha Häkämies on valittu Lounea Palvelut Oy:n toimitusjohtajaksi

Lounea -konserniin kuuluvan Lounea Palvelut Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi ja Lounea -konsernin johtoryhmän jäseneksi on valittu 1.10.2023 alkaen Juha Häkämies. Häkämies on koulutukseltaan tekniikan lisensiaatti ja hän siirtyy Lounealle MPY Osuuskunnan ja Telecomin toimitusjohtajan tehtävistä. Lounea Palvelut Oy:n toimitusjohtajana Häkämies tulee johtamaan Lounean valtakunnallista teletoimintaa, sisältäen muun muassa valokuitu- ja mastoliiketoiminnan. Konsernin johtoryhmän jäsenenä hän myös omalta osaltaan kehittää koko yhtiön toimintaa.

Lounea Palvelut Oy:n toimitusjohtajan tehtävää on aikaisemmin hoitanut Lounea -konsernin toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen. Viitanen toivottaa Häkämiehen tervetulleeksi Lounealle.

– Vuoden 2023 alkupuoliskon aikana valokuituliiketoimintamme laajeni voimakkaasti uusille toimialueille ja jatkoimme historiamme mittavimman valokuituverkon rakentamisurakan. Viime vuonna rakensimme ennätykselliset 20 000 liittymää ja tänä vuonna tavoittelemme vähintään kaksinkertaista vauhtia, Viitanen sanoo. Nyt on oikea aika antaa tämän hurjassa kasvuvauhdissa olevan yhtiön ohjakset eteenpäin seuraavalle henkilölle, joka pystyy entisestään kiihdyttämään vauhtiamme. Juhan osaaminen ja kokemus tulevat vahvistamaan yhtiömme toimivaa johtoa kasvustrategiamme toteuttamisessa, Viitanen jatkaa.

Juha Häkämies kertoo päässeensä tutustumaan Louneaan viime vuosien aikana ja on vakuuttunut Lounean kyvykkyydestä valloittaa Suomen kuitumarkkina.

– Lounea on edelläkävijä telealan innovatiivisten asiakasratkaisuiden tuomisessa asiakkaille kaikkialla Suomessa. On ilo päästä liittymään osaksi Lounean kasvavaa huipputiimiä, Häkämies jatkaa.

Tämän rakentamiskauden jälkeen Lounean valokuituverkko tavoittaa jo puoli miljoonaa suomalaista. Lounean valokuituverkko on yksi Suomen suurimmista ja sen laajentaminen tuo mutkattoman digiarjen kymmenille tuhansille asiakkaille ympäri Suomea. Lounea on rakentanut valokuituverkkoja jo yli 15 vuoden ajan ja investoinut vuoden 2010 jälkeen valokuituverkkoihin noin 170 miljoonaa euroa.

Lisätiedot:

Veli-Matti Viitanen
puh. 050 1526
veli-matti.viitanen@lounea.fi

 

Lounea lyhyesti

Lounea on suomalainen valokuituoperaattori, joka rakentaa mutkatonta digitaalista arkea yli 130 vuoden kokemuksella. Olemme yksi maamme suurimmista valtakunnallisesti valokuituyhteyksiä kuluttajille ja yrityksille tarjoavista teleoperaattoreista sekä merkittävä ICT- ja tulostusratkaisuiden asiantuntija.  

Vakavarainen Lounea koostuu kahdesta liiketoiminnasta; valokuiduista ja ICT-ratkaisuista. Meidän tehtävämme on mahdollistaa asiakkaillemme mutkaton arki niin kotona kuin töissäkin. Tämä tarkoittaa selkeitä, luotettavia ja helpommin ostettavia tietoliikenneyhteyksiä ja yrityspalveluita. Olemme helposti lähestyttäviä ja asiantuntevia; meillä yhteydenottoosi vastaa ammattitaitoinen lounealainen. Meillä asiat toimivat.

Omistajillemme tämä tarkoittaa kestävän liiketoiminnan ja omistaja-arvon rakentamista. Lounealla on lähes 18 000 omistajaa, joiden omistaja-arvon kehittämiseen olemme sitoutuneet pitkäjänteisesti.

www.lounea.fi