Jouni Backman Finnet-liiton puheenjohtajaksi

Jouni Backman Finnet-liiton hallituksen puheenjohtajaksi

Finnet-liiton hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty tunnettu entinen kansanedustaja ja ministeri sekä tietoyhteiskunta-asiantuntija Jouni Backman. Hän aloittaa tehtävässä vuodenvaihteessa.

Finnet-liiton hallituksen puheenjohtajana vuosina 2020 – 2022 toiminut, telealan konkari RPS Consulting Oy:n toimitusjohtaja Reijo Svento ilmoitti aiemmin tänä vuonna jättäytyvänsä pois.

Liiton tuleva puheenjohtaja Jouni Backman kehottaa Suomea parantamaan kasvua, kilpailukykyä ja tuottavuutta panostamalla digitalisaation edellytyksiin eli rakentamalla kiireesti nopeat ja toimivat tietoverkot. Tietoverkot ovat myös avainasemassa huoltovarmuudessa ja vihreässä siirtymässä.

Poliitikkona ja tietoyhteiskunta-asiantuntijana toiminut Backman haluaa, että Suomessa ymmärretään digitaalisuuden ja datan merkitys kasvulle ja kilpailukyvylle, ja ymmärretään sen edellytykset, eli nopeat ja toimivat tietoverkot.

”Aiemmin historiassa infra, kuten satamat ja rautatie ja maantieverkot ja niiden solmukohdat on määritellyt yhdyskuntarakenteen. Suomi on syrjäinen ja harvaanasuttu, ja tämä on ollut heikkoutemme. Nyt digitalisaatio ja tietoyhteiskunta kääntävät tämän vahvuudeksi muihin verrattuna. Hyödymme muita enemmän uudesta liikennemuodosta eli tietoverkoista”, Jouni Backman sanoo.

”Jounilla on vankka näkemys digitalisaation mahdollisuuksista yhteiskunnan eri sektoreilta, laaja kokemus politiikasta ja hyvät verkostot. Hän pystyy nostamaan tärkeitä asioita yhteiskunnalliseen keskusteluun”, sanoo Finnet-liiton toimitusjohtaja Jarmo Matilainen.

Liiton hallituksen muiksi edustajiksi valittiin: toimitusjohtaja Maria Höglund/Pietarsaaren seudun Puhelin Oy, toimitusjohtaja Jani Moilanen/Kaisanet Oy, toimitusjohtaja Pasi Mäki/Laitilan Puhelin Osk, toimitusjohtaja Jarkko Oksala/ElmoNet Oy, toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen/Lounea Oy sekä toimitusjohtaja Hannu Väänänen/Savonlinnan BLC osuuskunta. Jarkko Oksala ja Hannu Väänänen ovat hallituksessa uusia edustajia.

Lisätiedot

Finnet-liitto ry, hallituksen puheenjohtaja (1.1.2023 alkaen) Jouni Backman, 040 588 2560
Finnet-liitto ry, toimitusjohtaja Jarmo Matilainen, jarmo.matilainen@finnet.fi, 044 722 8210

Finnet-liitto ry on alueellisten tietoliikenneyhtiöiden edunvalvonta- ja yhteistyöelin. Liittoon kuuluu 17 jäsenyhtiötä tytär- ja osakkuusyhtiöineen, joiden liikevaihto oli vuonna 2021 yhteensä yli 300 miljoonaa euroa. Yhtiöt työllistävät yhteensä 1 850 henkilöä.