JNT madaltaa kynnystä nopean kuituyhteyden hankintaan

JNT madaltaa kynnystä nopean kuituyhteyden hankintaan

Suurin osa JNT:n verkon kiinteistä laajakaistayhteyksistä on kuituyhteyksiä. Kuituyhteyksien määrässä mitattuna alue onkin Suomen ehdotonta kärkeä. JNT:llä otetaan nyt seuraava askel kohti entistä vaivattomampaa kuituverkon käyttöönottoa. Tätä tarkoitusta varten tuomme markkinoille JNT Vuokrakuitu -palvelun.

Uutta palvelussa on se, että asiakkaan ei tarvitse tehdä kertaluonteista sijoitusta liittymismaksun muodossa, vaan hän voi ottaa yhteyden niin sanotusti vuokralle. Kynnyksestä hankkia kuituyhteys tulee näin erittäin matala.

Me JNT:llä uskomme Pohjanmaahan ja näemme alueen tulevaisuuden valoisana. Tämän tulevaisuuden luomisessa on JNT:llä ja kuituinfrastruktuurilla tärkeä rooli.

  • Meidän tehtävämme on varmistaa mahdollisimman toimivat yhteydet kaikille Pohjanmaalla asuville. Haluamme tehdä kuituyhteyden hankkimisen mahdollisimman helpoksi asiakkaillemme ja taata heille parhaat mahdolliset edellytykset digitaalisten palveluiden käyttöön. Siksi pyrkimys madaltaa kuituliittymän hankkimisen kynnystä edelleen on meille itsestäänselvyys, sanoo JNT:n toimitusjohtaja Maria Höglund.

JNT on jo pitkään laajentanut järjestelmällisesti kuituverkkoaan, kuituyhteyksiä toimitetaan yhä useammalle asiakkaalle ja toiminta on laajentunut yhä useammalle seudulle Pohjanmaalla. Viime kuukausina monet ovat koronapandemian vuoksi saaneet huomata hyvin konkreettisesti, kuinka tärkeä merkitys hyvin toimivalla internet-yhteydellä on.

  • Toimivat verkkoyhteydet ovat perusedellytys kaikille etäyhteyden kautta työskenteleville tai opiskeleville. Dataliikenteen määrä on selkeästi kasvanut, ja monet asiakkaat ovat päivittäneet verkkoyhteyksiään, kertoo JNT:n myyntipäällikkö Nina Riska.

Verkkoyhteyksien tekninen kehitys etenee, ja lopulta vanhat kupariverkot tullaan poistamaan käytöstä. Näin tehdään, koska kupariverkkojen elinkaari on päättymässä, ja niiden tekniset ominaisuudet eivät riitä tämän hetken eikä tulevaisuuden tiedonsiirtomääriin.

JNT:n laajakaista-asiakkaista yli 75 prosentilla on jo kuituyhteys. Suurimmalla osalla kaapelitelevisioasiakkaista on myös kuituyhteys. JNT ottaa yhteyttä kaikkiin asiakkaisiinsa, joilla on kupariyhteys, ja tarjoaa heille siirtymistä kuituverkkoon. Tämä työ on aloitettu jo jokin aika sitten, ja se jatkuu edelleen. Kaiken kaikkiaan on kyse tuhansista asiakkaista, joihin otetaan yhteyttä.

  • Emme enää asenna uusia kupariverkon kautta välitettäviä laajakaistapalveluita ja teemme töitä sen eteen, että kupariverkosta kuituun siirtyminen sujuisi mahdollisimman jouhevasti. JNT Vuokrakuitu -palvelu on tällaisessa tapauksessa kätevä vaihtoehto asiakkaalle. Kaikille JNT:n kupariverkkoa käyttäville asiakkaille tarjotaan jatkossakin JNT:n palveluita, mutta nyt on aika siirtyä kuituliittymään, jatkaa Riska.

JNT tekee kuituliittymän hankkimisesta entistä helpompaa lanseeraamalla JNT Vuokrakuidun. JNT Vuokrakuidun kautta asiakas voi vuokrata kuituyhteyden, eikä hänen tarvitse maksaa liittymismaksua. Vuokrakuidun kuukausimaksu pysyy samana riippumatta valituista palveluista. Palveluista peritään kuukausimaksu normaalin hinnaston mukaisesti.

Lisätietoja:
Maria Höglund, toimitusjohtaja, maria.hoglund@jnt.fi, puh (06) 786 8100
Nina Riska, myyntipäällikkö, nina.riska@jnt.fi, puh. (06) 786 8184

Tietoja JNT:stä:
JNT (Jakobstadsnejdens Telefon Ab) toimii tietotekniikan ja televiestinnän alalla: Liikevaihto on 13,7 miljoonaa euroa ja asiakaskuntaan kuuluu niin yksityishenkilöistä kuin yrityksistä. Päämarkkina-alue on ensisijaisesti Pohjanmaa ja erityisesti rannikkoalue. Yhtiöllä on 60 työntekijää Pietarsaaressa ja Vaasassa.
www.jnt.fi