Gigabittien vallankumous

Gigabittien vallankumous: Lounea kiihdyttää valokuidulla taloyhtiöiden huoneistojen netin nopeuden kymmeniin gigabitteihin

Lounea, joka on jo vuodesta 2021 alkaen toimittanut 10Gbitin yhteyksiä omakotitaloihin ja tiettävästi maailman nopeimman 40Gbitin yhteyden vuonna 2023, on nyt laajentanut valokuituyhteydellä toteutetut palvelunsa ulottumaan myös suoraan taloyhtiöiden huoneistoihin. Uusi toteutustapa lupaa mullistaa laajakaistapalvelun laadun, nopeuden ja viiveen. 

Lounea on ottanut jälleen askeleen eteenpäin laajakaistateknologian kehityksessä tuomalla saataville 10 gigabitin ja jopa 40 gigabitin valokuidulla toteutetut nopeudet suoraan kuluttajien huoneistoihin. Asunto-osakeyhtiöissä valokuitu on tyypillisesti päättynyt taloyhtiöiden teknisiin tiloihin, ja huippunopeuksien saatavuutta on rajoittanut vanhat 1900-luvulta peräisin olevien puhelin- tai televisiokaapeloinnin käyttö. Nyt innovatiivisen uuden teknologian ansiosta, valokuitua voidaan hyödyntää aina yksittäisiin asuntoihin asti. Tämä uusi toteutustapa ei ainoastaan paranna laajakaistapalvelun laatua ja nopeutta, vaan myös vähentää verkonviiveitä, jotka ovat kriittisiä nykyaikaisessa digitaalisessa viestinnässä. 

Valokuituteknologia on tunnettu pitkäikäisyydestään, ja sillä taloyhtiöt ratkaisevat tietoliikennetarpeen useamman vuosikymmenen ajaksi. Tämä kestävä ratkaisu syrjäyttää vanhentuneet metallijohtimia käyttävät teknologiat, tarjoten selvästi paremman vaihtoehdon niin yksityisille käyttäjille kuin yrityksillekin. 

Valokuituteknologia edistää merkittävästi kestävää kehitystä ja energiatehokkuutta taloyhtiöissä. Passiivinen optinen valokuituverkko (PON) mahdollistaa laajakaistapalvelujen toteuttamisen jopa kokonaan ilman aktiivisia sähköä kuluttavia laitteita taloyhtiön teknisissä tiloissa. Tämä vähentää merkittävästi taloyhtiön energiankulutusta ja pienentää sen hiilijalanjälkeä verrattuna muihin laajakaistateknologioihin. Energiansäästö ei ole ainoastaan taloudellisesti kannattavaa, vaan se on myös askel kohti taloyhtiön ympäristöystävällisempää tulevaisuutta. Valokuidun käyttöikä ja vähäinen huollon tarve tekevät siitä erinomaisen valinnan kestävyyttä arvostaville taloyhtiöille. 

– Olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme tämän uuden puhtaasti valokuituteknologiaan perustuvan palvelun, joka ei ainoastaan nopeuta heidän internet-yhteyttään, vaan myös parantaa sen luotettavuutta. Tämä on merkittävä loikka taloyhtiöissä tulevaisuuden internet-yhteyksiin, jotka ovat entistä nopeampia ja pitkäikäisempiä, kertoo Lounean teknologiajohtaja Riku Päärni. 

– Lounea on ollut kevään kuluessa yhteydessä tuhansien taloyhtiöiden kanssa. Taloyhtiöt ovat olleet erittäin kiinnostuneita uuden toteutustavan tuomista mahdollisuuksista ja yli puolet uusista tarjouksista tarjotaan jo uudella teknologialla, toteaa Lounean myyntijohtaja Jarno Laitinen. 

Lisätiedot: 

Riku Päärni, Lounea Palvelut Oy 
riku.paarni@lounea.fi 
puh. 044 7733 471 

Jarno Laitinen, Lounea Palvelut Oy 
jarno.laitinen@lounea.fi 
puh. 040 5170 121 

Lounea lyhyesti

Lounea on suomalainen valokuituoperaattori, joka rakentaa mutkatonta digitaalista arkea yli 130 vuoden kokemuksella. Olemme yksi maamme suurimmista valtakunnallisesti valokuituyhteyksiä kuluttajille ja yrityksille tarjoavista teleoperaattoreista sekä merkittävä ICT- ja tulostusratkaisuiden asiantuntija.  

Vakavarainen Lounea koostuu kahdesta liiketoiminnasta; valokuiduista ja ICT-ratkaisuista. Meidän tehtävämme on mahdollistaa asiakkaillemme mutkaton arki niin kotona kuin töissäkin. Tämä tarkoittaa selkeitä, luotettavia ja helpommin ostettavia tietoliikenneyhteyksiä ja yrityspalveluita. Olemme helposti lähestyttäviä ja asiantuntevia; meillä yhteydenottoosi vastaa ammattitaitoinen lounealainen. Meillä asiat toimivat.

Omistajillemme tämä tarkoittaa kestävän liiketoiminnan ja omistaja-arvon rakentamista. Lounealla on lähes 18 000 omistajaa, joiden omistaja-arvon kehittämiseen olemme sitoutuneet pitkäjänteisesti.

www.lounea.fi