Finnet-liiton puheenjohtajaksi telealan konkari Reijo Svento

Finnet-liiton puheenjohtajaksi telealan konkari Reijo Svento

Finnet-liiton puheenjohtajana 1.1.2020 on aloittanut telealan konkari Reijo Svento. Sventolla on laaja kokemus ICT-alalta. Hän on työskennellyt eduskunnassa sekä liikenne- ja viestintäministeriössä. Toimialalla hän on hoitanut niin Finnet-liiton kuin Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry:n toimitusjohtajan tehtäviä. Nykyisin eläkkeellä ollessaan Svento konsultoi useita tahoja oman yrityksensä kautta.

”Otan suurella mielenkiinnolla ja kunnioituksella vastaan Finnet-liiton hallituksen puheenjohtajuuden. Toimialallahan tunnetusti vain muutos on pysyvää ja alan merkitys eri digitaalisten toimintojen ja palveluiden alustana kasvaa edelleen. Tulemme jatkossakin tarvitsemaan sekä kiinteitä kuituliittymiä että mobiililiittymiä, ja niiden keinotekoinen vastakkainasettelu pitäisikin lopettaa. Itse asiassa näiden keskinäinen yhteen riippuvuus tulee tärkeämmäksi 5G-palveluiden yleistyessä, koska jokainen tiuhaan rakennettava tukiasema on kytkettävä kuituliittymällä runkoverkkoon. Vain näin pystytään välittämään valtaisaksi kasvanut dataliikenne. Sekä alueellisten verkkojen että runkoverkkojen kuituyhteyksien rakentamisessa onkin useilla alueille vielä paljon tehtävää”, Svento painottaa.

”Tulevaisuudessa alalla on entistä enemmän ja erilaisia toimijoita: suuria kansainvälisiä yrityksiä, isoja kansallisia toimijoita kuin myös pienempiä, paikallisia yrityksiä. Kaikille tulee taata tasapuoliset kilpailuedellytykset mm. regulaation kautta ja mahdollistaa erilaiset yhteistyömuodot”, Svento jatkaa.

Finnet-liiton muut hallituksen jäsenet ovat Juha Ahoniemi (Pohjois-Hämeen Puhelin Oy), Maria Höglund (Jakobstadsnejdens Telefon Ab), Jani Moilanen (Kaisanet Oy), Jouni Parkkonen (Laitilan Puhelin Osk) ja Veli-Matti Viitanen (Lounea Oyj).

Lisätiedot

Finnet-liitto ry, puheenjohtaja Reijo Svento, reijo@svento.fi, 050 60995
Finnet-liitto ry, toimitusjohtaja Jarmo Matilainen, jarmo.matilainen@finnet.fi, 044 722 8210