Elmo istuttaa puita sitä mukaa kun myy työasemia

Työtä vihreämmän ICT:n puolesta

Elmo istuttaa puita sitä mukaa kun myy työasemia

Yritysten ICT-palveluita tarjoava Elmo on sitoutunut istuttamaan puita jokaista myytyä työasemaa kohti. Puita istutetaan Suomen 4H-liiton Taimiteko-toiminnan kautta.

Taimiteko on toimintamalli, joka haastaa yrityksiä ja kuluttajia kompensoimaan toimintansa hiilidioksidipäästöjä taimien istuttamisen muodossa. Toiminnan tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää Suomeen vuoteen 2030 mennessä. Elmo istuttaa uutta metsää Taimiteon kautta kesän 2020 aikana.

Taimiteko-toiminta työllistää myös nuoria

Elmon lahjoittamat taimet tulevat kompensoimaan noin 700 tonnia hiilidioksidipäästöjä. Luku on laskettu työasemakohtaisten valmistus- ja toimituspäästöjen perusteella.

Taimia istuttavat joukko nuoria, pääasiassa peruskoulun päättäviä ysiluokkalaisia, joille Taimiteko-toiminta tarjoaa arvokasta kesätyökokemusta.

– Taimiteko lujittaa nuorten luontosuhdetta sekä lisää heidän tietouttaan metsien tärkeydestä. Jo työllistetyiltä nuorilta saatu palaute vahvistaa, että he kokevat työn tärkeäksi ja palkitsevaksi, kumppanuuspäällikkö Tarja Anttonen Suomen 4H-liitosta kertoo.

Elmon palvelujohtaja ja vihreän toiminnan moottori Kari Koivisto näkee tärkeäksi, että myös Elmot lähtevät mukaan istuttamaan taimia.

– Se tekee konkreettiseksi sen, miksi olemme tässä mukana. Taimien istuttaminen on tänä päivänä käytännössä lähes ainoa toimenpide, jolla ilmakehässä olevaa hiilidioksidia on mahdollista poistaa. Kun on itse istuttanut puita, ja tietää niiden sitovan hiiltä usean kymmenen vuoden ajan, alkaa ymmärtää tekojen merkityksen myös käytännössä.

Yhteiskuntavastuu on osa jokaista toimialaa

Elmo myy työasemia omassa verkkokaupassaan osoitteessa kauppa.elmo.fi sekä asiakaspalvelun kautta asiakkailleen. Asiakkaamme voivat siis huoletta ostaa työasemiamme tietäen, että niiden valmistuksesta aiheutuneet päästöt on kompensoitu.

Millainen on ICT-alan eko-omatunto?

– Olemme siitä hyvällä alalla, että toimimme tietotyössä ja paljon tehdään digitaalisesti. Jos laitteiden käyttämä sähkö on vihreää, on toiminta jo lähtökohtaisesti melko ekologista. Pyrimme silti kehittämään ekologisuutta ja yhteiskuntavastuuta kaikessa, kuten jokaisen toimialan pitäisi. Olemme tuomassa muun muassa latauspisteitä henkilökuntamme sähköautoille.

Elmo hakee myös aktiivisesti innovaatioita, jotka paitsi erottavat talon muista ICT-toimijoista, myös edistävät alan vihreämpää tulevaisuutta.

Esimerkkeinä ovat palvelinpatterit, joissa palvelimen hukkalämpö valjastetaan kiinteistön lämmityskäyttöön.

Lisää aiheesta:

www.taimiteko.fi

www.elmo.fi/blogi/taimitekoja-ja-teknologiaa/

 

Lisätietoja:

Kari Koivisto, palvelujohtaja, ICT Elmo Oy, kari.koivisto@elmo.fi

Tarja Anttonen, kumppanuuspäällikkö, Suomen 4H-liitto, tarja.anttonen@4h.fi