BLC Telecom ostaa Kymijoen Kyläkuitu Osuuskunnan

BLC Telecom Oy:n ostotarjous Kymijoen Kyläkuitu Osuuskunnan liiketoiminnasta on hyväksytty

Soljuvia tietotekniikkaratkaisuja ja nopeita laajakaistapalveluita Itä-Suomen alueella tarjoava savonlinnalaislähtöinen BLC on sitoutunut Itä-Suomen elinvoimaisuuden ja tietoliikenneverkkoyhteyksien kehittämiseen yhdessä OP-Suomi Infra -rahaston kanssa. Syksyllä 2022 solmitun  kumppanuussopimuksen tavoitteena on mahdollistaa BLC Telecomin valokuituverkon laajentuminen kattamaan koko Itä-Suomen ja varmistaa kriittisen infrastruktuurin pysyminen suomalaisessa omistuksessa. BLC:n ja OP-Suomi Infran yhteisyritys BLC Infra Oy on tehnyt ostotarjouksen Kymijoen Kyläkuitu Osuuskunnan liiketoiminnasta, joka edistää BLC:n tavoitteita olla merkittävin toimija Itä-Suomen alueella. Kymijoen Kyläkuitu Osuuskunta päätti hyväksyä tarjouksen 10.8.2023 pitämässään kokouksessa.


2020 allekirjoitetun yhteistyösopimuksen mukaisesti BLC Telecom on toiminut kaupan kohteena olevan toiminnan pääasiallisena palveluoperaattorina jo reilun kahden vuoden ajan edistäen valokuituverkkojen ja kilpailukykyisten laajakaistapalveluiden tarjoamista osuuskunnan jäsenille.


”Liiketoimintakauppa laajentaisi olennaisesti BLC:n valokuituverkkoa Kymenlaaksoon ja loisi uuden painopisteen verkon kehittämiseksi. BLC:n ja OP-Suomi Infran muodostama yhteisyritys luo alustan BLC Telecom Oy:n operoimalle toiminnalle ja liiketoimintakauppa edistäisi valokuituyhteyksien parantumista Itä-Suomessa. Uskon, että liiketoimintakauppa toteutuessaan jatkaisi ja parantaisi edelleen Kymenlaakson elinkeinomahdollisuuksia, mitä Kymijoen Kyläkuitu Osuuskunta on menestyksekkäästi tehnyt yli 10 vuoden ajan.” kertoo BLC Infra Oy:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Väänänen.


”Mahdollisen liiketoimintakaupan toteutuminen vahvistaisi huomattavasti BLC Telecomin asemaa Kymenlaaksossa ja veisi meitä lähemmäksi tavoitettamme olla Itä-Suomen merkittävin teleoperaattori.” kertoo BLC Telecom Oy:n toimitusjohtaja Marko Jokela. ”Tavoitteenamme on jatkaa Kymijoen Kyläkuitu Osuuskunnan viitoittamalla tiellä ja edistää myös haja-asutusalueiden verkkoja. Mahdollinen liiketoimintakauppa vahvistaisi myös kokonaispalvelun laatua ja ylläpidettävyyttä sekä tarjoaisi nykyisille asiakkaille mahdollisuuden nauttia kehityksen tuloksista.” Mikäli liiketoimintakauppa toteutuu, BLC Telecom jatkaa liiketoiminnan pyörittämistä jatkossa ja Kymijoen kyläkuitu Osuuskunnan asiakkuudet siirtyvät BLC Telecomille.


Itä-Suomen valokuituverkkoa rakentava BLC Telecom on perinteikäs ja vakavarainen savonlinnalainen tietoliikenneoperaattori, joka tarjoaa Savonlinnassa ja useilla muilla alueilla Itä-Suomessa kattavat ja laadukkaat tietoliikennepalvelut niin henkilöasiakkaille, yhteisöille ja yrityksille kuin teleoperaattoreille. BLC:n tuottamat verkkopalvelut toteutetaan täysin itäsuomalaisin voimin aina verkon rakentamisesta ja toimituksesta asiakaspalveluun ja ylläpitoon asti. Täysin BLC:n ylläpitämä ja koordinoima palveluketjukokonaisuus tarjoaa loppuasiakkaalle kaikki tietoliikennepalvelut saman katon alta edistäen Itä-Suomen elinvoimaisuutta nyt ja tulevaisuudessa. Tällä hetkellä BLC Telecomin  valokuituverkkohankkeet etenevät hyvää vauhtia ja uusia hankkeita on valmistumassa usean kunnan tai kaupungin alueella, kuten Iitissä, Virojoella, Miehikkälässä, Imatralla, Rautjärvellä, Parikkalassa, Kiteellä, Varkaudessa ja Joensuussa. Kotipaikkakunnallaan Savonlinnassa BLC Telecom siirtää palveluita vanhan kupariverkon päältä täydennysrakennettavan valokuituverkon piiriin. BLC Telecom toimii myös pääasiassa Savitaipaleen, Taipalsaaren ja Lemin alueella toimivan Saimaan Kuitu Oy:n palveluoperaattorina.

 

Lisätietoja:

Hannu Väänänen, hallituksen puheenjohtaja, BLC Infra Oy ja BLC Telecom Oy, p. 044 777 5776,
hannu.vaananen@blc.fi

Marko Jokela, toimitusjohtaja, BLC Telecom Oy, p. 044 777 5775, marko.jokela@blc.fi

BLC Telecom Oy 

Itä-Suomen valokuituverkkoa rakentava BLC Telecom on perinteikäs ja vakavarainen savonlinnalainen tietoliikenneoperaattori. BLC Telecom tarjoaa Savonlinnassa ja useilla muilla alueilla Itä-Suomessa kattavat ja laadukkaat tietoliikennepalvelut henkilöasiakkaille, yhteisöille ja yrityksille sekä teleoperaattoreille. BLC Telecom on osa valtakunnallisesti toimivaa, 100 % suomalaisessa omistuksessa olevaa BLC-konsernia, jonka missiona on toimia asiakkaidensa oppaana kiinteistöjen tieto- ja turvatekniikassa. Konsernin vuotuinen liikevaihtotaso on n. 95M€ ja palveluksessamme on yli 500 työntekijää 19 paikkakunnalla. BLC-konsernin pääkonttori on Savonlinnassa. Yrityksemme löydät osoitteesta: www.blc.fi/telecom