LPOnet utsåg ny verkställande direktör

LPOnet har valt diplomingenjör Ilari Anttila till ny verkställande direktör. Anttila börjar i tjänsten 1.12.2021.

LPOnet började söka en ny verkställande direktör i somras, då den nuvarande verkställande direktören Gustaf Forsberg meddelade om sin avgång. ”LPOnet är ett andelslag i gott skick och i en intressant fas, så vi hade många goda sökanden. Av dessa valde styrelsen enhälligt Ilari Anttila till ny verkställande direktör”, konstaterar styrelseordförande Mats Lobbas.

Ilari Anttila är diplomingenjör inom telekommunikation samt organisationspsykologi.Han har mer än 25 års erfarenhet av att leda och utveckla organisationer inom olika branscher, däribland telebranschen. Han var varit verkställande direktör för flera bolag, nu senast EnerKey Oy, och också jobbat som företagscoach. Anttila bor för närvarande i Sibbo.

 


LPOnet, som grundats 1931, är ett modernt kundägt fiber-, datakommunikations- och ITtjänsteandelslag som, som ett östnyländskt bolag starkt satsar på nejdens optiska fibernät, bredbands-, Internet-, TV-och IT-tjänster samt lokal kundbetjäning. Bolaget investerar märkbart i byggandet av optiska fibernät i östra Nyland. Bolaget betjänar sina kunder lokalt i kundbetjäningspunkterna i Lovisa och Borgå. Bolaget är medlem i Finnet-förbundet.

Tilläggsinformation: Styrelseordförande Mats Lobbas, mobiltelefon 050 60 216, e-post mats.lobbas (at) k-hartwall.com