Vakka-Suomen Puhelin Oy on ostanut SataCom Oy:n koko osakekannan

Vakka-Suomen Puhelin Oy on ostanut SataCom Oy:n koko osakekannan

Yrityskaupalla Vakka-Suomen Puhelin vahvistaa merkittävästi asemaansa yritysten IT-kumppanina Länsi-Suomessa. SataCom on vuonna 1989 perustettu, yritysten IT-palveluiden ja -laitteiden kokonaistoimittaja. Yhtiö työllistää 14 työntekijää Porissa ja Raumalla ja sen liikevaihto oli viime vuonna noin 3,3 miljoonaa euroa. Vakka-Suomen Puhelin tarjoaa yrityksille valtakunnallisesti IT-, tietoliikenne- ja contact center -palveluja. Yhtiö työllistää lähes 370 työntekijää Raumalla, Turussa ja Uudessakaupungissa ja sen liikevaihto oli viime vuonna 18,2 miljoonaa euroa. Osapuolet eivät julkista kauppasummaa.

SataComin työntekijät tulevat siirtymään Vakka-Suomen Puhelimen palvelukseen vanhoina työntekijöinä ja Vakka-Suomen Puhelimelle tulee toimipiste Poriin.
– Strateginen tavoitteemme on olla merkittävä IT-alan toimija vuoteen 2022 mennessä Länsi-Suomen alueella ja solmittu yrityskauppa on iso etappi tämän tavoitteen saavuttamisessa. Jatkossa voimme tarjota entistä kattavammat ICT-palvelut paikallisin voimin myös Satakunnan alueella, sanoo Vakka-Suomen Puhelimen ICT-liiketoiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Julle Rintala.

SataCom löysi mieluisan kumppanin

SataComin toimitusjohtaja Jari Taimi pitää Vakka-Suomen Puhelinta parhaana mahdollisena kumppanina yhtiön tulevaisuuden kannalta.
– Olemme jo pitkään etsineet sopivaa kumppania jatkamaan SataComin tarinaa ja Vakka-Suomen Puhelimen yrityskulttuuri sekä kasvustrategia istuivat toiveisiimme täydellisesti. Vakka-Suomen Puhelin on vahvasti kasvuhakuinen ja samalla erittäin asiakaslähtöinen yhtiö, jolle paikallisuus on tärkeä arvo. Vakavaraisena yhtiönä Vakka-Suomen Puhelimella on meitä paremmat voimavarat investoida tulevaisuuden kasvua ja kilpailussa pärjäämistä edellyttävään palvelukehitykseen. Meillä on hyvin pitkäaikaisia asiakkuuksia, joille nimenomaan paikallinen, mutta samalla alan kehityksen kärkeä edustava IT-kumppani on tärkeä. Resurssien ja osaamisen yhdistämisellä voimme saavuttaa huomattavasti vahvemman markkina-aseman Rauman ja Porin talousalueilla.

Uusia palveluja nykyisille ja uusille asiakkaille

Vakka-Suomen Puhelin ja SataCom tarjoavat yrityksille mm. IT-lähituki- ja asiantuntijapalveluja, IT-konsultointipalveluja, laite- ja ohjelmistotoimituksia, konesalipalveluja sekä erilaisia työn tuottavuusratkaisuja.
– Yrityskaupan myötä Vakka-Suomen Puhelin voi tarjota Satacomin nykyisille asiakkaille myös kotimaista IT-käyttäjätukea ja SataCom puolestaan rikastaa Vakka-Suomen Puhelimen integraatio- ja Microsoft-teknologiaosaamista sekä tietoliikenneosaamista, Rintala toteaa.

Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia yhtiöiden asiakas- tai yhteistyösopimuksiin, vaan ne jatkuvat ennallaan.

Lisätiedot:
Liiketoimintajohtaja Julle Rintala, puh. 044 745 0550, julle.rintala@vsp.fi