Vakka-Suomen Puhelin investoi ohjelmistokehitysosaamiseen

Digitalisaatio luo uudenlaisia asiakastarpeita

Vakka-Suomen Puhelin investoi ohjelmistokehitysosaamiseen

Vakka-Suomen Puhelin Oy on hankkinut 30 prosentin omistusosuuden tamperelaisesta sovelluskehitykseen, yritysten liiketoiminnan sähköistämiseen ja kehittyneisiin mobiiliapplikaatioihin erikoistuneesta Haltu Oy:stä. Yritysjärjestely tukee kummankin osapuolen liiketoimintaa sekä kasvumahdollisuuksia erityisesti isoille asiakkuuksille tuotettavissa digitalisaatioratkaisuissa. 

Haltu Oy on vuonna 2010 perustettu kasvuyritys, joka työllistää tällä hetkellä 20 ammattilaista. Yhtiön päätoimipaikka on Tampereella ja sillä on lisäksi toimistot Oulussa ja Puerto Ricossa. Ohjelmistokehitysosaamisen lisäksi yrityksen vahvuuksia ovat digitalisaatio- ja muut ohjelmistoprojektit sekä mobiili-applikaatiot, joiden kautta voidaan tarjota kehittyneitä sovelluksia sekä kuluttaja- että yritysmarkkinaan.

– Haltu on sopivan kokoinen ja ketterä toimija erityisesti ICT- ja contact center -liiketoimintojamme tukevaan ohjelmistokehitykseen. Haltu tuo meille osaamista ohjelmistorobotiikan, chatbot-teknologioiden ja tekoälyn hyödyntämiseen yhtiömme kaikilla liiketoiminta-alueilla. Meillä on erinomaiset mahdollisuudet rakentaa digitalisaatiota hyödyntäviä palvelukonsepteja sekä nykyisille että uusille asiakkuuksille, toteaa Vakka-Suomen Puhelin Oy:n toimitusjohtaja Matti Nurmi.

Vakka-Suomen Puhelin tarjoaa Haltulle paitsi uusia liiketoimintamahdollisuuksia, myös tärkeää osaamista yhtiön strategiseen hallitustyöskentelyyn. Omistuksellinen yhteistyö Vakka-Suomen Puhelimen kanssa lisää erityisesti yhtiön kykyä ratkaista asiakaspalveluun ja IT-palvelujen käyttäjätukeen liittyviä tarpeita.

– Yhdessä pystymme vastaamaan paremmin isojen asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin ja varsinkin liiketoimintakriittisten palvelujen osalta myös vasteaika- ja palvelutasovaatimuksiin, sanoo Haltu Oy:n toimitusjohtaja Mikko Sävilahti.

Lisätietoja antavat:
Vakka-Suomen Puhelin Oy, toimitusjohtaja Matti Nurmi, puh. 040 771 2996, matti.nurmi@vsp.fi
Haltu Oy, toimitusjohtaja Mikko Sävilahti, puh. 050 350 6464, mikko@haltu.fi


Vakka-Suomen Puhelin Oy
on vuonna 1896 perustettu ICT-alan palveluyhtiö, joka tarjoaa yrityksille valtakunnallisesti IT-, tietoliikenne- ja contact center -palveluja.  Yhtiö palvelee yrityksiä monelta eri toimialalta ja asiakkaana on useita tunnettuja ja oman alansa johtavia yrityksiä Suomessa. Perinteisellä toimialueellaan Vakka-Suomessa yhtiö toimii teleoperaattorina ja tarjoaa televiestintä-, tietoliikenne- ja kaapeli-TV-palveluja myös kuluttajille. Yhtiö työllistää lähes 350 ammattilaista ja sen liikevaihto on 18 miljoonaa euroa. Vakka-Suomen Puhelimella on toimipisteet Raumalla, Turussa, Uudessakaupungissa ja pääkaupunkiseudulla.

Haltu Oy on 2010 perustettu it-alan edelläkävijä, jonka vahvuutena ovat ketterät digitalisaatioprojektit mobiili- ja web-ympäristöihin. Haltulla on erittäin vahva ja käyttäjälähtöinen teknologiaosaaminen sekä kyky palvella pieniä ja suuria asiakasyrityksiä toimialariippumattomasti. Yrityksen päätoimipaikka on Tampereella ja henkilöstöä on myös Oulussa ja Puerto Ricossa. Yrityksen liikevaihto 2017 oli miljoona euroa.