Vakka-Suomen Puhelimen tulos parani merkittävästi

Osinkoja jaettu yhteensä jo lähes kuusi miljoonaa euroa

Vakka-Suomen Puhelin -konsernin käyttökate oli viime vuonna 2,7 miljoonaa euroa ja liikevoitto kaksinkertaistui edellisvuodesta lähes 1,3 miljoonaan euroon. Emoyhtiön käyttökate oli 2,6 miljoonaa euroa eli 18,6 prosenttia liikevaihdosta. Emoyhtiön liikevoitto lähes kolminkertaistui edellisvuodesta kohoten noin 1,1, miljoonaan euroon.  Konsernin liikevaihto säilyi edellisvuoden tasolla noin 14,5 miljoonassa eurossa. Yhtiö työllistää tällä hetkellä 220 alan ammattilaista kolmella paikkakunnalla. Yhtiö tuottaa arvoa myös omistajilleen, sillä osinkoja yhtiö on jakanut vuodesta 2002 alkaen yhteensä jo lähes kuusi miljoonaa euroa. Vuodelta 2015 osinkoja jaetaan yli 0,5 miljoonaa euroa.

Vakka-Suomen Puhelin (VSP) tarjoaa yrityksille valtakunnallisesti contact center -, IT- ja tietoliikenne-palveluja. Perinteisellä toimialueellaan Vakka-Suomessa VSP palvelee myös kuluttajia ja tarjoaa mm. valokuituliittymiä sekä kaapeli-TV-palveluja. Vakka-Suomen Puhelimen investoinnit nousivat viime vuonna 2,2 miljoonaan euroon. Investoinnit kohdistuivat yhtiön kasvustrategian mukaisesti kehittyneiden ulkoistuspalvelujen tuotantoa tukevaan teknologiaan, valokuituverkon rakentamiseen Vakka-Suomessa sekä osaamisen kasvattamiseen yhtiön kaikilla ydinliiketoiminta-alueilla.

Vahvalla strategialla vuoteen 2020

Vakka-Suomen Puhelin katsoo lähitulevaisuuteen luottavaisin mielin.  Kasvun edellyttämät investoinnit on toteutettu vuosi toisensa jälkeen kokonaan tulorahoituksella. Mittavista panostuksista huolimatta yhtiö on onnistunut säilyttämään kannattavuutensa hyvällä tasolla. Yhtiön uusi kasvustrategia ulottuu vuoteen 2020 ja sen tärkeimpänä tavoitteena on liikevaihdon merkittävä kasvattaminen.  Yhtiö arvioi saavuttavansa lähivuosina tasaista orgaanista kasvua kaikilla ydinliiketoiminta-alueillaan ja vahva talous mahdollistaa uuteen liikevaihtoluokkaan nousun osin myös yritysjärjestelyjen kautta. Yhtiön tavoitteena on saavuttaa
25 miljoonan euron liikevaihto vuoteen 2020 mennessä.

Vakka-Suomen Puhelin Oy -konserniin kuuluu tytäryhtiö Teknomeria Oy.  Vuonna 2000 perustettu yhtiö on erikoistunut optisten runkoverkkoyhteyksien tarjontaan sekä tietoverkkojen suunnitteluun ja toteutukseen.  Yhtiö palvelee valtakunnallisia tietoliikenneyhteyksiä tarvitsevia verkko- ja palveluoperaattoreita sekä julkisyhteisöjä. Asiakkaana on myös Suomessa, Pohjoismaissa ja Venäjällä toimivia yrityksiä.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Seppo Kaskinen, puh. 044 555 2054, seppo.kaskinen@vsp.fi