Tietoliikenneverkkojen tulevaisuus

Digitaalisuus edellyttää toimintavarmoja tietoliikenneyhteyksiä.

Suomen digitaalinen tulevaisuus edellyttää toimivia tietoliikenneverkkoja

Valokuitu Huippunopeat ja toimintavarmat laajakaistayhteydet ovat keskeinen edellytys viestintämarkkinoiden kehittymiselle.  Laajakaista on yhteiskunnalle ja yksittäiselle ihmiselle äärimmäisen tärkeä. Ilman toimivia yhteyksiä laskuja ei voi maksaa, palveluita tai tuotteita ostaa ja turvapalvelut heikentyvät. Myös koulutus sekä terveydenhuolto siirtyvät verkkoon. Laajakaistasta on tullut välttämättömyyshyödyke, jonka merkitys on monelle palvelulle ja liiketoiminnalle lähes kriittinen.

Nopeat yhteydet tuovat etuja
viihdepalveluista kodin turvallisuuteen

Valokuitu on nopein mahdollinen liittymä tietoverkkoyhteyden toteuttamiseen. Se mahdollistaa internetyhteyden jopa 900M nopeudella ja tuo sen myötä saataville monia internetin kautta käytettäviä palveluja. Valokuidun etuja mobiiliyhteyksiin verrattuna on myös sen toiminnan varmuus.

Nopean valokuidun kautta kodin tietoliikenne ja TV-palvelut toimivat yhtä yhteyttä pitkin. Se mahdollistaa laajan valikoiman maksu-TV kanavia sekä erityisesti nuorten keskuudessa suositut viihde- ja pelipalvelut. Tietoliikenneyhteydet helpottavat lisäksi sujuvaa etätyötä sekä opiskelua.

Tulevaisuudessa valokuitu mahdollistaa älykodin palvelujen hallinnan, kuten lämmityksen, ilmastoinnin ja turvapalveluiden toiminnan. Terveys- ja hyvinvointialalla kaavaillut kotiin tuotavat palvelut voivat mahdollistaa ikääntyvien asumisen kotona pidempään.

Miksi kannattaa investoida kuituun, kun asiat hoituvat mobiilillakin?

Tulevaisuudessa tarvitaan sekä kiinteitä kuitupohjaisia- että mobiileja yhteyksiä. Videota liikkuu jo nyt verkossa valtavasti ja viihdepalvelujen määrä vain kasvaa tulevaisuudessa. Lisäksi ihmisillä on useita laitteita, joita varten tarvitaan nopeita ja luotettavia yhteyksiä. Myös tulevaisuuden palvelut kuten 5G, älykodit ja IoT edellyttävät kuituverkkoja toimiakseen kunnolla.