Tampereen Puhelin kasvuvauhdissa

Tampereen Puhelin kasvuvauhdissa

Vuosi 2016 oli Tampereen Puhelimelle hyvä. Yrityksen liikevaihto kasvoi 12 miljoonaan euroon. Liikevoitto oli 0,8 miljoonaa euroa, mikä on 7 % liikevaihdosta. Kannattavan kasvun taustalla olivat yrityksen panostukset asiakaslähtöiseen palveluun. Pk-yrityksille räätälöidyt ICT-ratkaisut vauhdittivat kasvua.

  • Tampereen Puhelimen vuosi 2016 lukuina:
  • Liikevaihto 12 miljoonaa euroa (11,5 miljoonaa euroa vuonna 2015)
  • Liikevoitto 800 000 euroa (900 000)
  • Käyttökate 2,3 miljoonaa euroa (2,3)
  • Omavaraisuusaste 45 % (50 %)
  • Sijoitetun pääoman tuotto 11,3 % (14,7)

Yli 30 000 asiakasta – IT-liiketoiminnassa kasvua 60 %

Yrityksen strategian mukainen tavoite kasvaa Suur-Tampereen johtavaksi ICT-toimijaksi otti viime vuonna aimo harppauksen eteenpäin: IT-liiketoiminnassa kasvua oli edellisvuoteen huimat 60 %. Tampereen Puhelimen ICT-liiketoiminta paisuikin nyt ensimmäistä kertaa yrityksen merkittävimmäksi osa-alueeksi.

Toimitusjohtaja Janne Aaltonen näkee positiivisen kehityksen olevan seurausta panostuksista IT-ratkaisujen asiakaslähtöiseen kehittämiseen.

– Siinä, missä muualla asiakaspalvelua pyritään automatisoimaan, me Tampereen Puhelimessa kuljemme toiseen suuntaan. Hiomme prosesseja ja osaamistamme niin, että asiakaspalvelusta tulee sekä tehokasta että entistäkin yksilöllisempää. Bisneksen kymmenottelussa kovin laji on asiakastyytyväisyys, ja siinä lajissa haluamme voittaa.

Tampereen Puhelimen asiakasmäärät ovat ylittäneet reilusti 30 000 asiakkaan rajapyykin. Vuoden 2017 aikana yritys ennakoi kasvun jatkuvan, ja alkanut vuosi näyttääkin jo hyvältä. Erityisesti digitalisaation hyödyntämisen eri muodot tulevat olemaan suurennuslasin alla.

– Tietotekniikka ja tietoliikenne ovat vauhdilla yhdistyneet digitaaliseksi markkinaksi, joka kehittyy nopeammin kuin koskaan. Haasteena nopeassa kehityksessä on muutoksen tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntäminen. Tässä haluamme olla asiakkaidemme ykköskumppani ja neuvonantaja.

Lisätietoja: Janne Aaltonen, toimitusjohtaja, Tampereen Puhelin Oy, puh. 050 359 8285, janne.aaltonen@tampereenpuhelin.fi

Tampereen Puhelin Oy on Pirkanmaalla toimiva tietoliikenne- ja ratkaisutalo, joka tarjoaa tietoliikenne-, viestintä-ja ICT-ratkaisut niin kuluttajien, taloyhtiöiden kuin yritystenkin tarpeisiin.