Tampereen Puhelin investoi – Uusi runkoverkko nostaa tietoliikennekapasiteetin uudelle tasolle

Tampereen Puhelin investoi – Uusi runkoverkko nostaa tietoliikennekapasiteetin uudelle tasolle

Tampereen Puhelin lähtee ensimmäisten joukossa Suomessa rakentamaan uutta runkoverkkoa, joka tulee toimimaan jopa 100G nopeudella. Uusi runkoverkko nostaa tietoliikennekapasiteetin aivan uudelle tasolle ja tarkoittaa merkittävää lisävalmiutta ja investointia tulevaisuuden tarpeisiin. 

  • Jo nyt tietoliikennemäärät tuplaantuvat vuosittain, ja kapasiteettia vaaditaan niin kotitalouksiin kuin yrityksiin. Käyttötilanteita on yhä enemmän ja samanaikaisesti: esimerkiksi television katselu on siirtymässä enenevässä määrin nettiin ja suosiotaan kasvattava nettipelaaminen lisää laadukkaiden ja pieniviiveisten yhteyksien tarvetta. Yrityspuolella kaistan kasvua ajavat eteenpäin muun muassa IOT ja palveluiden siirtyminen pilvipalveluihin, Tampereen Puhelimen ICT-päällikkö Mika Laitinen valottaa.

Uudistusta lähdetään toteuttamaan yhdessä Nokian kanssa, joka toimittaa kumppaninsa NetNordic Finlandin kautta Tampereen Puhelimelle uudet aluedataverkon runkoreitittimet. NetNordic Finland on osa NetNordic-konsernia, joka on pohjoismaiden suurimpia tietoliikenteen integraattoreita.

  • Päädyimme Nokiaan, koska he pystyivät tarjoamaan laadukkaan, toimintavarman ja suorituskykyisen kokonaisuuden, jossa verkkoratkaisut kattavat niin nykypäivän kuin tulevaisuuden tarpeet. Saamme Nokialta edistyksellisen runkoverkon kivijalan, jonka päälle on helppo rakentaa uusia verkkopalveluita, Laitinen perustelee.

Runkoverkon uudistustyö kestää arviolta vuoden 2020 loppuun. Ensimmäisessä vaiheessa vielä tämän vuoden puolella päivitetään runkoverkon ydin ja palvelukerros; tämän jälkeen päivitetään keskusalueet vuosina 2019-2020.

Ennakkotiedotukset uudistukseen liittyvistä huoltotöistä ja niiden aiheuttamista katkoksista tuodaan hyvissä ajoin Tampereen Puhelimen nettisivuille sekä tiedotetaan asiakkaille.

Lisätietoja:
Mika Laitinen, tietoverkkopäällikkö, Tampereen Puhelin Oy, puh. 044 339 9572
mika.laitinen@tampereenpuhelin.fi

Janne Aaltonen, toimitusjohtaja, Tampereen Puhelin Oy, puh. 050 359 8285
janne.aaltonen@tampereenpuhelin.fi

 

Tampereen Puhelin Oy on tietoliikenne- ja ratkaisutalo, joka tarjoaa ICT-ulkoistuksen, valokuiturakentamisen, viestinnän ja viihteen palveluita yritysten, taloyhtiöiden ja kuluttajien tarpeisiin.