Partel har redan investerat 7 miljoner euro i Pargas område

Bristen på det offentliga understödet samt de växande dataöverföringskraven har tvingat det lokala bolaget att agera. Under de kommande två åren kommer Pargas Telefon Ab att investera i fiber med en miljon euro.

Valokuitu kaivuuUtöver det växande behovet av snabb dataöverföring ökar även det allmänna behovet av en kvalitativ, pålitlig och trygg förbindelse kontinuerligt. Trots detta utvecklas datanäten runt om i Finland med olika utgångslägen.

-I många fall baserar sig glesbygdens bredbandsprojekt på olika offentliga stöd. Kommunikationsverket har dock inte beviljat stöd till Pargas området. Vi på Partel vet att ett livskraftigt  samhälle kräver snabba fiberförbindelser. Vi tror genuint på vår fiberstrategi och engagerar oss i att utveckla Pargasområdet, säger Partels verkställande direktör Jari von Zweygbergk.

Fiberförbindelserna ökar kraftigt

Partel kommer fortsättningsvis att investera ca en miljon euro i centrumområdet under de kommande två åren. Därefter har alla företag och hushåll i centrum-området möjlighet att koppla sig till fibern.

-För bara tre år sedan var fiberns andel av alla Partels bredbandsanslutningar 19%. Nu är den motsvarande andelen redan 72% Utöver detta kommer ännu dryga 400 nya anslutningar att levereras under detta år. Det traditionella kopparnätet har levt sin tid och det rivs redan nu gradvis.  De områden vi inte kan leverera fiber till måste dessvärre klara sig på enbart mobila förbindelser, säger Zweygbergk.
Tilläggsuppgifter och intervjuer:


Jari von Zweygbergk

Verkställande direktör

Partel

044 7545421

jari@partel.fi

Pargas Telefon Ab (Partel) är ett i Pargas fungerande datakommunikationsbolag. Bolaget erbjuder tjänster såsom internetanslutningar, kabeltv-anslutningar- och kanalpaket samt telefonabonnemang. Bolagets strategiska tyngdpunkt ligger på optiska fiberförbindelser och utvecklingen av fibertjänsterna. Partel som är grundat år 1894 hör till Finnet-förbundet och sysselsätter en personal på 17 personer. Invånarantalet på Partels verksamhetsområde är ca. 15 500.