Pielavesi siirtyy kuituaikaan

Pielavesi siirtyy kuituaikaan

Pielaveden taajama siirtyy valokuituaikaan tämän vuoden aikana. Kuituverkon rakentaa ja sen palveluista vastaa Kaisanet Oy. ”Rakentaminen alkaa kesällä ja liittymät tulevat käyttöön syksyn aikana”, verkkopalveluiden liiketoimintajohtaja Sari Niskanen Kaisanet Oy:stä kertoo.

Pielaveden kunta ja Kaisanet ovat sopineet kuituverkon rakentamisesta sekä kunnan kiinteistöihin että vuokrataloyhtiö Kiinteistö Oy Pielaveden Vuokratalojen 150 asuntoon. Kuituliittymät tulevat myös Kohoniemen uuden asuinalueen omakotitaloihin.
”Olemme iloisia kunnan aktiivisuudesta kuiturakentamiseen sekä mahdollisuudesta saada toimia uu-della toiminta-alueella”, Sari Niskanen sanoo.
Kuiturakentaminen ajoittuu samaan aikaan Savon Voiman Pielaveden taajamassa tekemän sähkö-verkkourakan kanssa.
”Myös yksityisillä on mahdollisuus liittyä kuituverkkoon vielä tämän kevään aikana, kun rakentamis-suunnittelu on käynnissä”, Sari Niskanen vinkkaa.

Pielaveden kunnaninsinööri Juha Vainikainen sanoo, että valokuituliittymät tulevat muun muassa kun-nallistekniikan kohteisiin sekä vanhusten palvelukotiin Pielakotiin. ”Kunnallistekniikan toimintavar-muus paranee, kun yhteys on kiinteä. Pielakodissa tietoliikenneyhteydet ovat tällä hetkellä vain henki-lökunnalle, mutta nyt linjat saadaan auki myös muille.”

Pielaveden kunnanjohtaja Vilma Kröger sanoo, että kunta haluaa varmistaa, että tietoliikenneyhteydet riittävät myös tulevaisuudessa pielavetisille yrittäjille ja asukkaille. ”Kuitu on tulevaisuutta ja sen va-rassa olevia tukiasemia tarvitaan myös tuleviin mobiiiliverkkoihin kuten 5G:hen.”

Valokuituliittymän hankinnan kustannukset koostuvat 620 euron liittymismaksusta ja 29,90 euron kuu-kausikorvauksesta (100 Mbit/s -liittymä).

Kaisanet Oy on Ylä-Savon, Kainuun ja Pohjois-Karjalan ja Koillismaan alueilla toimiva tietoliikennealan yritys. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2016 noin 20 miljoonaa euroa ja Kaisanet työllistää lähes sata ammattilaista.

Lisätietoja:
Sari Niskanen, liiketoimintajohtaja, verkkopalvelut, Kaisanet Oy, p. 0447344276, sari.niskanen@kaisanet.fi

Vilma Kröger, kunnanjohtaja, Pielavesi, p. 0400668211, vilma.kroger@pielavesi.fi