Partel investoinut Paraisten alueelle jo 7 miljoonaa euroa

Julkisen tuen puute ja nykyajan yhä kasvavat tiedonsiirtovaatimukset ovat pakottaneet paikallisen puhelinyhtiön toimimaan. Seuraavan kahden vuoden aikana Paraisten Puhelin Oy tekee kuituinvestointeja miljoonalla eurolla.

Valokuitu kaivuuIhmisten tarpeet paitsi tiedonsiirron nopeudelle myös sen laadulle, luotettavuudelle ja turvallisuudelle kasvavat yleisesti ja jatkuvasti. Silti tietoverkkoja kehitetään eripuolilla Suomea erilaisista lähtökohdista.

− Monissa tapauksissa syrjäseutujen laajakaistahankkeet pohjautuvat erilaisiin julkisiin tukiin. Paraisten alueelle Viestintävirasto ei ole kuitenkaan tukea myöntänyt. Me Partelilla tiedämme, että elinvoimainen yhteiskunta vaati nopeat valokuituyhteydet. Uskomme aidosti kuitustrategiaamme ja olemme sitoutuneita Paraisten alueen kehittämiseen, Partelin toimitusjohtaja Jari von Zweygbergk sanoo.

Kuituliittymät lisääntyvät voimakkaasti 

Partel tulee sijoittamaan Paraisten keskusta-alueen kuituyhteyksiin noin miljoona euroa seuraavan kahden vuoden aikana. Sen jälkeen kaikilla keskustan yrityksillä ja talouksilla on mahdollisuus kytkeytyä kuituun.

− Vain kolme vuotta sitten valokuidun osuus kaikista Partelin laajakaistaliittymistä oli 19 prosenttia. Nyt vastaava luku on jo 72. Lisäksi tänä vuonna toimitetaan vielä 400 uutta kuituliittymää. Perinteinen kupariverkko on aikansa elänyt ja sitä puretaan jo nyt asteittain. Alueet jonne ei voida kuituyhteyksiä rakentaa, jäävät valitettavasti vain mobiiliyhteyksien varaan, Zweygbergk sanoo.

 

Lisätiedot ja haastattelut:

Jari von Zweygbergk
Toimitusjohtaja
puh. 044 7545421
jari@partel.fi