MPY kasvaa yrityskaupalla

ICT-talo MPY Palvelut Oyj haastaa Suomen IT-jättiläiset:

MPY kasvaa yrityskaupalla – ostaa tietohallintojohtamisen asiantuntijan Net Man Oy:n

ICT-palvelutalo MPY Palvelut Oyj on ostanut tietohallintojohtamiseen erikoistuneen asiantuntijayrityksen Net Man Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa vahvistaa MPY:n strategista etenemistä kotimaan ICT-markkinoilla: yhtiön tavoitteena on haastaa alan isot toimijat ja kasvaa yritysostoin toimialan kärkivaikuttajaksi Suomessa.

Kaupan kohteena oleva Net Man on keskittynyt suomalaisten yritysten tietohallinnon ulkoistuspalvelujen kehittämiseen. Net Manin liikevaihto on yli 5 miljoonaan euroa ja yhtiö on kasvanut tasaisesti koko ajan. Net Manilla on 45 tietohallinnon asiantuntijaa, jotka siirtyvät yrityskaupan myötä MPY:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Yrityskaupassa MPY Palvelujen liikevaihto kasvaa 30 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärä yli 180:een.  Kaupan myötä yhtiö palvelee valtakunnallisesti yhteensä 12 paikkakunnalla Suomessa.

MPY Palvelut on viimeisten vuosien aikana hionut strategiaansa ja suunnannut toimintaansa entistä vahvemmin Suomessa toimivien keskisuurten yritysten kokonaisvaltaiseksi ICT-kumppaniksi, joka auttaa neljännen teollisen vallankumouksen haasteissa ja tarjoaa toimialan parasta asiakaskokemusta. Suunnanmuutosta on johtanut vajaan kahden vuoden ajan toimitusjohtaja Pekka Mettälä.

– Strategianamme on kasvaa kotimaassa ja haastaa vahvasti alan isot, hitaammat tietotekniikkatalot ketterällä ja asiakaskeskeisellä toiminnalla. Viimeisen vuoden aikana kasvu on tapahtunut orgaanisesti ja nyt vauhditamme sitä yritysostolla. Tavoitteenamme on, että MPY Palvelut on muutaman vuoden kuluessa liikevaihdoltaan 50 miljoonan euron luokkaa ja huippuosaajia on yli 200. Kasvamme yritysostoilla merkittävästi markkinoiden kasvua nopeammin, Mettälä visioi.

Digiosaamista keskisuurelle asiakassegmentille valtakunnallisesti

– Löysimme kulttuuriltaan sekä toiminnaltaan yhteensopivan kumppanin Net Manin, jonka palvelut laajentavat MPY:n omaa kokonaisuutta ja vahvistavat IT-ulkoistuspalveluosaamistamme. Voimme tarjota koko Suomen laajuudessa entistä kilpailukykyisempää palvelua ja auttaa keskisuuria yritysasiakkaitamme kasvamaan digitalisaatioloikan avulla, Pekka Mettälä iloitsee.

Net Man on kokenut tietohallinnon asiantuntija, joka palvelee laajaa asiakaskuntaa Suomessa erityisesti keskisuurella segmentillä. Yhtiöllä on yhteensä 6 toimipistettä, joista henkilömääriltään suurimmat sijaitsevat Oulussa, Vantaalla ja Tampereella. Digitalisaation myötä tietohallinnon rooli yritysten liiketoiminnan menestystekijänä on kasvanut ja tässä tehtävässä Net Man on toiminut yritysten läheisenä asiantuntijakumppanina.

– Digitalisaatio avaa valtavasti uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja tietohallinnon rooli liiketoiminnan sparrarina sekä uuden liiketoiminnan luojana on vahva. Tämä kehitys jatkuu edelleen ja siksi Suomessa toimivilla yrityksillä on tässä erinomainen mahdollisuus hakea uusia markkinoita ja kasvaa kansainvälisesti. Net Man ja MPY yhdessä ovat huippuosaaja, joka auttaa yrityksiä kasvamaan ja toimimaan tehokkaasti ICT:n avulla. Tämä on täydellinen match, kuvailee Net Man Oy:n toimitusjohtaja Juha Keränen.

MPY:n johtoryhmään uusia nimiä

MPY laajentaa johtoryhmäänsä. Uutena johtoryhmään on kutsuttu HRD-johtaja Jaska Tuominen, joka siirtyy tehtävään Murata Electronics Oy:stä HRD Managerin tehtävistä, CDO Harri Takala, joka siirtyy tehtävään Net Man Oy:stä myynti-ja kehitysjohtajan tehtävistä sekä talousjohtaja Sanna Blinnikka, joka siirtyy tehtävään Kotimaan Energia Oy:stä talousjohtajan tehtävistä.

MPY:n johtoryhmässä jatkavat toimitusjohtaja Pekka Mettälän lisäksi palvelujohtaja Jani Pajari, myyntijohtaja Sari Törmälä sekä markkinointi- ja viestintäjohtaja Mari Tuovinen.

Katso video yrityskaupan taustoista: https://youtu.be/9hY-FKLTUEw

Yrityskauppaan liittyviä kuvia saatavilla osoitteesta: http://tietopankki.mpy.fi/kuvapankki


Lisätietoja:
Pekka Mettälä, toimitusjohtaja, MPY Palvelut Oyj, p. 040 504 2019, etunimi.sukunimi@mpy.fi
Juha Keränen, toimitusjohtaja, Net Man Oy, p. 040 341 3611, etunimi.sukunimi@netman.fi
Mari Tuovinen, markkinointi- ja viestintäjohtaja, MPY Palvelut Oyj, p. 044 019 0711, etunimi.sukunimi@mpy.fi

MPY Palvelut Oyj on suomalainen tietotekniikkapalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys, jonka palveluksessa on 140 ICT-alan ammattilaista seitsemällä paikkakunnalla Suomessa – toimipisteet sijaitsevat Vantaalla, Lahdessa, Kouvolassa, Mikkelissä, Pieksämäellä, Kuopiossa ja Joensuussa. Yrityksen visiona on tarjota toimialan parasta asiakaskokemusta ja sen myötä kasvaa Suomen ICT-markkinan kärkitoimijaksi. Liiketoimintakaupan myötä MPY Palvelut Oyj henkilöstömäärä kasvaa 180 asiantuntijaan ja liikevaihto 30 miljoonaan euroon. www.mpy.fi

Net Man Oy on valtakunnallinen 1992 perustettu henkilökunnan omistama, IT- ja liiketoimintateknologiapalveluja tuottava yritys. Yritys on kasvava vahvan tuotekehityksen ja korkean asiakastyytyväisyyden omaava uuden ajan palvelutalo. NetManilla on henkilöstöä 45 ja toimipisteet Oulussa, Vantaalla, Tampereella, Seinäjoella, Turussa ja Nivalassa. www.netman.fi