Kuitua Kuhmoon – Taloyhtiön kautta kuitu kuntakeskukseen

KUITUA KUHMOON

Taloyhtiön kautta kuitu kuntakeskukseen

Vuokrataloyhtiön aktiivisuus voi avata valokuiturakentamisen koko kuntakeskukseen. Näin kävi Kuhmon kaupungissa, missä internetpalveluihin erikoistunut tietoliikennealan yritys Kaisanet Oy ja Kiinteistö Oy Kuhmon Terva-asunnot sopivat kuituverkon rakentamisesta vuokra-asuntoihin.

Tuettu valokuiturakentaminen keskittyi maaseutualueelle ja kuntakeskukset jäivät niin sanotun kaupallisen rakentamisen piiriin. Tarve kuiturakentamiselle on olemassa. ”Valokuituun perustuva laajakaista on nyt ja etenkin tulevaisuudessa perusedellytys kuntakeskusten kehitykselle. Digitalisaation yleistyminen viranomais- ja vapaa-ajanpalveluissa edellyttää toimiakseen tasalaatuista ja riittävän nopeata laajakaistaa”, Kaisanet Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kurtti tietää.

Kaisanet rakentaa kuituverkon 584 Kuhmon Terva-asuntojen huoneistoon. Kaikkiin vuokra-asuntoihin tulee perusnopeuksinen laajakaistayhteys sekä Kaisanetin kaapelitelevisiopalvelu.

Liiketoimintajohtaja Esa Reis Kaisanetiltä kertoo, että Kuhmon keskustaan rakennettavan valokuituverkon kautta nopeaa laajakaistaa ja kaapeli TV -palvelua tullaan tarjoamaan myös yksityisille kotitalouksille ja yrityksille. Valtaosassa Terva-asuntojen taloissa on kaapeli TV -yhteys. Näiden rivitalo- ja kerrostalohuoneistojen asukkaat saavat laajakaistan käyttöönsä ilman lisämaksuja tai vuokrankorotuksia, vakuuttaa Kuhmon Terva-asuntojen isännöitsijä ja toimitusjohtaja Pasi Tervo.

Vuokrahintaan kuuluva laajakaistayhteys on nopeudeltaan 5/5 Mbit/s. Huoneistokohtaisesti voidaan nopeutta kasvattaa jopa 300 Mbit/s saakka, lupaa Kaisanetin liiketoimintajohtaja Esa Reis.

Työt alkavat tänä kesänä ja verkko valmistuu kaikkiaan kolmeenkymmeneen kiinteistöön vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja:
Esa Reis, Liiketoimintajohtaja, kuluttajapalvelut, Kaisanet Oy, p. 044-7344 376, esa.reis@kaisanet.fi
Pasi Tervo, Isännöitsijä, toimitusjohtaja, Kiinteistö Oy Kuhmon Terva-asunnot, p. 044-7255 490, pasi.tervo@kuhmo.fi