KPO 120 vuotta kehityksen vauhdittajana

KPO 120 vuotta kehityksen vauhdittajana

Kainuun Puhelinosuuskunta (KPO) jatkaa pian 120 vuotta kestänyttä palvelutehtäväänsä. Vuodesta 1898 lähtien puhelinyhteyksiä toimittaneesta yhtiöstä on kehittynyt osuuskunta, joka KPO konsernina tarjoaa monipuolisia tieto- ja viestintäpalveluja.

Käyttäjäosuuskuntana KPO tuottaa jäsenilleen palveluja ja etuja itse tai tytäryhtiöiden kautta. KPO:n jäsenyyden edellytyksenä on tytäryhtiö Kaisanetin peruspalveluiden: puhelin, laajakaista, kuitu tai kaapeli-TV, käyttäminen. Jäsenedut toteutetaan käyttäjäosuuskunnan periaatteen mukaisesti jäsenten käyttämien palveluiden alennuksina.

KPO-konserni on organisoitunut siten, että palveluliiketoiminta on järjestetty tytäryhtiöihin. Tytäryhtiöt Kaisanet Oy ja Herman IT Oy tekevät yhteistyötä, jonka tavoitteena on asiakkaiden kokonaisvaltaiset palvelut. Kaisanet Oy on KPO:n ja iisalmelaisen Puhelinosuuskunta IPY:n yhteinen palveluyhtiö (omistus KPO 66 % ja IPY 34 %). Kaisanet on hoitanut osuuskunnilta siirtynyttä tieto- ja viestintäpalvelutoimintaa menestyksellisesti vuodesta 2011 asti. Herman IT Oy (omistus 100 %) tuottaa korkean käytettävyyden konesali- ja IT-palveluita sekä digitaalisten tuotteiden ohjelmistokehityspalveluita Kainuuseen ja kaikkialle Suomeen. Hyvien yhteyksien ja kumppaniverkoston avulla palveluita voidaan toimittaa kaikkialle maailmaan. Herman IT Oy vuokraa myös nykyaikaista, tehokasta ja turvallista konesalitilaa.

KPO konsernin liikevaihto oli vuonna 2017 noin 21,8 miljoonaa euroa ja liikeylijäämä 25 363 euroa. Tilinpäätöserien jälkeen tilikauden alijäämäksi muodostui 253 313 euroa. Konsernin palveluksessa oli 2017 keskimäärin 131 henkilöä.

Jäsenetuohjelma – Kaisanet Oy käynnisti 1.3.2017 omistajiensa KPO ja IPY osuuskuntien jäsenille suunnatun etuohjelman. Sen myötä jäsenyydestä saadut edut kasvoivat merkittävästi. Etuohjelman mukaisesti jäsenet saavat 4 %:n alennuksen yleisimmistä Kaisanetin kuukausilaskutettavista peruspalveluista. Hallituksen linjauksen mukaan jäsenetuja kehitetään jatkossa yhdessä tytäryhtiöiden kanssa niiden toimittamiin palveluihin liittyen. Kaisanetin jäsenetuohjelma lyhyesti:

  • Jäsenasiakas on Kaisanetin asiakas ja KPO- tai IPY-osuuskunnan jäsen
  • Jäsenasiakkaat saavat 4 % alennuksen laajakaista-, kaapeli-tv ja puhepalvelujen kuukausimaksuista.
  • Jäsenedut näkyvät alennuksina laskuilla.
  • Uudet jäsenet saavat edut käyttöön jäseneksi liittymisen yhteydessä.

KPO:n 120-vuotista taivalta juhlitaan jäsenetupäivien merkeissä 24. – 26.4. Kaisanetin myymälöissä Kajaanissa ja Iisalmessa. KPO:n perustamisen merkkipäivänä, keskiviikkona 25.4. myymälöissä on tarjolla kakkukahvit juhlapäivän kunniaksi.

Lisätiedot: Hannu Korolainen, toimitusjohtaja