Finnet-liitto tukee Anvian Pienosakkaat ry:n pyrkimyksiä pitää Anvia Oyj paikallisessa omistuksessa

Anvia on Finnet-liitolle erittäin tärkeä yhtiö – se on myös erittäin tärkeä yhteistyökumppani Finnet-liiton muille jäsenyhtiöille. Mutta kaikkein tärkein Anvia on oman alueensa asiakkaille. Se on ainoa toimija, joka pystyy investoimaan tuolle laajalle alueelle sellaisen kiinteän verkon, jolla laajakaistapalvelut pystytään tarjoamaan nyt ja tulevaisuudessa ja jonka varaan myös tulevaisuuden mobiilipalveluita voidaan rakentaa.

Tämän vuoksi Finnet-liitto ry on päättänyt myöntää taloudellista tukea Anvian Pienosakkaat ry:n viestintäkampanjaan ponnisteluissa säilyttää Anvia Oyj:n omistus ja päätäntävalta paikallisissa käsissä.

Finnet-liiton jäsenyritykset ovat seudullisia tietoliikennepalveluja tarjoavia yhtiöitä, joilla jokaisella on oman alueensa markkinoilla vastuu asiakkaista, verkosta, palveluista ja niiden kehittämisestä. Seudulliset yhtiöt ovat oman alueensa merkittäviä investoijia ja työllistäjiä ja niiden rooli on auttaa kasvukeskusten ulkopuolisia paikkakuntia pysymään mukana kehittyvien kiinteiden yhteyksien ja internet-palvelujen piirissä. Merkittävä osa yhtiöiden omistuksista on paikallisilla toimijoilla ja verkon asiakkailla.

Laajakaista on yhteiskunnalle ja yksittäiselle ihmiselle äärimmäisen tärkeä. Ilman toimivia yhteyksiä laskuja ei voi maksaa, palveluita tai tuotteita ei voi ostaa ja jopa turvapalvelut heikentyvät. Puhumattakaan siitä, että koulutus sekä terveydenhuolto siirtyvät verkkoon.  Laajakaistasta on tullut välttämättömyyshyödyke, jonka merkitys on monelle palvelulle ja liiketoiminnalle lähes kriittinen.

Näin tärkeän palvelun kohdalla on kaikkien alueellisten yhtiöiden asiakkaiden ja myös omistajien etu, että yhtiöt saavat toimia itsenäisinä ja tehdä investointipäätöksiä sekä palveluihin liittyviä päätöksiä alueellisen tarpeen näkökulmasta.

Lisätietoja

Aimo Suikkanen, Finnet-liiton puheenjohtaja, p. 044 377 5511
Jarmo Matilainen, Finnet-liiton toimitusjohtaja, p. 044 7228 210, jarmo.matilainen@finnet.fi