Suomi tarvitsee kuitua

Suomi tarvitsee kuitua

Maamme kehitys on kuidun varassa. Valokuitu tarjoaa ainoana vaihtoehtona riittävän kivijalan 5G:lle ja muille uusille palveluille vuosikymmeniksi eteenpäin. Siksi Suomi tarvitsee kuitua.

Kattava valokuituverkko on 5G:n elinehto

Seuraava suuri langattoman tiedonsiirron kehitysvaihe on 5G, jonka varaan on ladattu kovia odotuksia. Kodin langattomia verkkoja ja 4G-mobiiliverkkoa hyödynnetään jo nyt lukemattomilla eri laitteilla ja sovelluksilla. Edessä on silti tietoliikenteen räjähdysmäinen kasvu. Mitä enemmän laitteita langattoman verkon varaan tulee, sitä enemmän verkolta vaaditaan kapasiteettia ja myös toimintavarmuutta. Ratkaisu on 5G, mutta sen pohjaksi tarvitaan valokuitua.

Valokuidun rajaton kapasiteetti riittää vuosikymmeniksi eteenpäin. Valokuitu helpottaa arkista elämäämme, mutta se on myös ainoa vaihtoehto, joka voi tarjota riittävän tasalaatuisen ja nopean runkoverkon 5G:lle. Siksi Suomi tarvitsee kuitua.

Mihin mobiilimaailmassa tarvitaan kiinteää valokuitua?

Langattoman tiedonsiirron seuraava suuri kehitysvaihe on 5G. Toimiakseen se tarvitsee kuitenkin nopean ja luotettavan runkoverkon, joka yhdistää langattoman lähiverkon maailmanlaajuiseen dataverkkoon. Valokuidun lähes rajaton kapasiteetti riittää vuosikymmeniksi eteenpäin. Se on myös ainoa vaihtoehto, joka voi tarjota riittävän tasalaatuisen ja nopean runkoverkon 5G:lle.

Valon nopeudella kohti valoisaa tulevaisuutta

Finnet-liitto ry on käynnistänyt kolmevuotisen ”Suomi tarvitsee kuitua” -hankkeen. Tarkoituksena on kasvattaa tietoisuutta siitä kuinka valokuituverkko vaikuttaa Suomen tulevaisuuteen ja teknologian kehitykseen sekä ennen kaikkea varmistaa, että nopeat yhteydet ovat saatavilla myös kasvukeskusten ulkopuolella.

Lue lisää www.suomitarvitseekuitua.fi

Lisätietoja:

Finnet-liitto ry
toimitusjohtaja Jarmo Matilainen p. 044 722 8210

palvelupäällikkö Kaisu Ignatius, p. 044 722 8205
etunimi.sukunimi (at) finnet.fi

Hankkeessa mukana:

Blue Lake Communications Oy
Eurajoen Puhelin Osk
Ikaalisten-Parkanon Puhelin Oy
Japo – Tieto, koneet ja yhteydet
Jakobstadsnejdens Telefon – JNT
Kaisanet Oy
Karjaan Puhelin Oy
Kemiön Puhelin Oy
Lounea Oy
LPOnet
Paraisten Puhelin – Partel
Pohjois-Hämeen Puhelin Oy
Vakka-Suomen Puhelin Oy